Period 3

Yes, vi har startat ytterligare en ny period. Det går undan nu, det känns som jag skriver "ny period"-inlägg konstant. Detta halvår är jag så laddad, en period utan rena mattekurser - WOHO! Jag har visat denna bild förut men jag kastar in den här igen så ni blir påminda:
 
 
Vi har alltså gått in i period 3 och denna vecka har Vågen och Programmeringen startat (kommunikationen kommer börja om i slutet av perioden). 
Vågen är en fysikkurs som bara riktar sig till oss på media. Vågor är ju ljud, ljus, ytvågor (typ vatten), kvantmekanik och gravitationsvågor, men eftersom vi som ska jobba inom media i princip bara bryr oss om ljud och ljus är de det vi kommer fokusera på i denna kurs. Tänk er högtalare, kameror, projektorer, radio - ja helt enkelt teknikska prylar som tillhör media-kategorin. Det ska bli intressant att lära sig hur teknikningen bakom fungerar, men det känns också lite svårt. Vår lektor (lärare) verkar dock otroligt bra. Jag har hört från äldre elever att han är grym och även vunnit priser för det. Det finns dock två saker som känns lite jobbiga med denna kurs; 1. Vi får ha med oss i princip vilka hjälpmedel som helst till tentan(!?!?) 2. Kursen ges på campuset AlbaNova, vilket ligger ungefär 1.5 km bort från där vi brukar hålla hus. Däremot är det ett riktigt nice (lite finare?) campus som KTH och SU har för  fysik, astronomi och bioteknik. 
När det gäller programmeringen tror jag att vi alla är taggade på att komma igång med den. Även här har vi en engagerande lektor - faktiskt en robotforskare. Så om han kan programmera robotar borde han väl kunna lära oss ett och annat om programmering? Idag hade jag faktiskt min första redovisning där jag redovisade fem stycken olika koder som jag och min labpartner har knopat ihop denna vecka. Man känner sig lite obekväm i kläderna men jag är säker på att om några veckor är vi hackers hela bunten!
 
Denna vecka har börjat otroligt skönt. Det har varit ett 2-timmars pass per dag, detta har givit oss mycket tid att sitta med programmeringen själva eller vad man nu ville lägga tiden på. Många från klassen har även varit i Åre, på medias årliga Åre-resa, denna vecka. Jag valde att inte åka med då jag ska åka till fjällen snart med ett annat gäng, men de som valde att åka med verkar ha haft en rolig resa tillsammans. 
 
 
Är ni intresserade över hur det gick för oss i period 2?
Vi hade ju som sagt två ordinarie tentor. Vår tenta i mediakursen Grafisk Teknik har inte rättats än så jag får återkomma med det. Men gällande mattekursen som alla civilingenjörer läser (dock i olika perioder) gick såhär:
 
 
Media gjorde bra ifrån sig i även denna mattekurs med endast 30% underkända. Vilken jävla grym klass jag har som gång på gång presterar bra. Det lönar sig att hjälpa varandra och plugga tillsammans. Det är ju faktiskt väldigt tunga och kluriga kurser.