En vecka i Januari

Ytterligare en vecka har hunnit passera utan att jag har uppdaterat här
Det har varit en relativt lugn skolvecka så jag har hunnit roa mig med lite andra saker. Men det var länge sedan jag uppdaterade om en hel vecka så jag tänker att jag gör det nu. Tänker att ni kanske vill ha lite mer inblick i hur min vardag ser ut nu? Och om inte så tycker jag det är kul att ha nedskrivet så jag senare kan gå tillbaka och jämföra hur vardagen förändras från år till år. 
 
I måndags hade jag endast en föreläsning på AlbaNova mellan klockan 8 och 10. Eftersom de som hade varit i Åre veckan innan inte har haft någon lektion där ute fick jag agera lite reseledare och valla dem till rätt lokaler. Det är faktiskt kul att ha lite lektioner där ute trots att man måste gå nån kilometer för att komma dit. För er som har sett julkalendern kan jag berätta att Framtidsakademin är AlbaNova, eller ja det är i alla fall inspelat där. Så man kan väl säga att vi pluggar på Framtidsakademin? 
Efter lektionen åkte jag faktiskt hem. Jag behövde lugn och ro eftersom jag behövde skriva på en lite större inlämning. Men på eftermiddagen tog jag mig in till stan igen och denna gång för en trip till Mr Cake. Jag har skrivit om detta ställe tidigare och jag tror inte det går att missa vad det är för café. Hur som helst hade jag varit där i lördags för jag hade lovat att vi skulle prova nacosemlan. Men på helgerna är de fruktansvärda köer så när jag kom dit vände jag nästan direkt. Så idag gav vi det ett nytt försöka och mycket riktigt vad det inte meterlånga köer. Vi köpte med oss lite fika, åkte och handlade, åkte hem, lagade middag och njöt av god mat och fika framför TV:n. 
 
  
 
 
I tisdags hade jag faktiskt inga föreläsningar schemalaga så jag passade på att ta en lugn förmiddag hemma. Sedan åkte jag till Solna för att kika in på mammas nya kontor. Vi passade på att ha en väldigt trevlig lunch tillsammans. Färskpressad juice och pizza på surdegsbotten<3 Efter lunchen var jag tvungen att åka hem för att avsluta inlämningsuppgiften och när den var inlämnad kunde jag hänga lite i köket med mina kära korridorskompisar. 
 
 
 
På onsdagen var jag på plats i skolan redan klockan 8 för föreläsning i programmering. Och när den slutade vid klockan 10 fick vi kasta oss iväg mot AlbaNova för att göra vårt yttersta för att hinna dit till 10.15. Vilket vi typ gjorde - HELT otroligt! Vid 12 slutade vi och då begav vi oss tillbaka till skolan för att äta lunch. Efter lunchen satte vi oss med programmeringen. När vi var klara lyxade vi faktiskt till det med att köpa sushi. 
 
I torsdags låg första schemalagda tiden inte förrän klockan 13. Så förmiddagen spenderades hemma och sedan bar det av mot AlbaNova. Två timmar spenderades där innan vi skulle tillbaka till KTH för en övning i programmering. Jag hade varit lite nojig över denna övning eftersom man kunde bli uppkallad för att skriva en kod på tavlan inför alla andra kurskamrater. Och jag tror ni har listat ut att med min tur blev det jag. Men vet ni vad? Det var inte hela världen och tack vare att jag kunde skriva en korrekt kod fick jag ett poäng till provet vi sedan ska skriva i denna kurs.  När övningen var slut gled vi till puben. Idag hade ett företag köpt in sig på puben så de bjöd på mat (Poké Bowl) och dricka. Detta drog även mycket folk så det var full rulle hela kvällen. 
 
Såhär glada är vi när vi kommer till skolan (AlbaNova). Hilda, jag och Johanna...:D
 
Den sena torsdagskvällen resulterade i en väldigt seg Moa på fredagsförmiddagen. Men som tur var kunde jag ta en liten sovmorgon för att sedan bege mig mot stan på ett litet möte. Detta möte var verkligen roligt och kommer nog leda till ännu roligare saker, iiiih jag blir taggad! Efter mötet gick jag till skolan, åt lite lunch och mötte upp kompisarna för att i samlad trupp ta oss till AlbaNova. Dagens föreläsning var riktigt rolig faktiskt, vår professor har så mycket roligt för sig. Efter föreläsningen blev det lite stressigt, men till slut satt vi i bilen påväg ut mot landet. Vi kom fram rätt sent på kvällen och tog därför det bara lugnt. 
 
När vi vaknade upp på lördagsmorgonen (jag klockan sju eftersom min hjärna är helt inställd på att vakna tidigt nu för tiden, men jag lyckades ligga och dra mig i sängen till klockan nio) åt vi frukost, drog på oss varma kläder och tog en promenad ute i skogen. Lagom till vi var tillbaka var det dags för den berömda pannkakslunchen. Resten av eftermiddagen tog vi det bara lugnt innan vi satte oss i bilen tillbaka mot Stockholm. När vi kom tillbaka blev det stressigt för min del. Jag hann egentligen bara kasta in mina saker innan jag begav mig mot skolan. Där börjades testet... Studentlivet är fruktansvärt roligt ibland, lixom en amerikansk film. Jag ska inte ge iväg för mycket (för kommande MKM-sökande) men jag kan säga att jag klarade mig och är numera inte en aspirant i MKM utan en marskalk. 
 
 
 
I söndags mådde jag verkligen inte bra. Men jag tog mig ändå ut till Flemingsberg för att vara supporter på läktaren. Jag blev uppskattad och därmed bjuden på middag efter matchen, hur fint? 
I dag, måndags när jag vaknade trodde jag att jag skulle vara fit for fight och ta mig till skolan. Men jag mådde fortfarande inte bra och blev därmed sängliggandes i princip hela dagen. Jag vet inte om jag håller på att bli sjuk eller bara har slitit lite väl mycket på kroppen på senaste tiden... Återstår att se imorgon, men jag hoppas att två dagars vilande ska ha varit tillräckligt. Ikväll ska vi dessutom ha ett litet möte vi alla som bor här tillsammans. Många nya har flyttat in så det känns som vi måste få ihop något för att hälsa på varandra på riktigt. 
 
Förutom det då, vad händer den här kommande veckan? Lite föreläsningar, mässa (KTH's studentkår anordnar en rykretering- och sommarjobbsmässa - hur bra!?), jobb och till helgen blir det trevlig middag. Med andra ord en rätt bra vecka.