Tentaresultat och ny period

Det har redan hunnit gå en vecka sedan tentan var och vi har nu kastats in i en ny period. 
 
Jag skrev lite tidigare om tentan. Ska vi diskutera den lite till innan vi går vidare?
KTH är väl ganska känt för att vara en skola som är tuff att komma in på? Det är rätt känt att det krävs bra betyg för att komma in. Detta känner i alla fall jag av som går där. Det finns så otroligt mycket duktiga, ambitiösa, smarta och inspirerande människor runt mig dagligen. Att KTH är tufft är väl inte heller någon direkt nyhet. Jag tycker att resultatet från tentan visar ganska tydligt på det. 
Min (och flera programs) första kurs var Envariabelsanalys, en kurs som alla civilingenjörer på KTH läser. Denna kurs är också ganska känd bland ingenjörerna att vara en av de tuffaste. Kanske visar resultatet på det? (Vill dock höja media (CMETE) som ofta blir undervärderade (för att vi är en väldigt kreativ utbildning?) för att vi fick näst bästa resultatet)
 
 
En oklarad tenta, det är väl inte hela världen? Absolut inte! Denna tenta får vi skriva om hur många gånger vi vill tills vi klarar den (vilket inte alltid är självklart). Däremot kan man aldrig få en examen ifall det finns en oavklarad kurs. Går du på KTH har du säkert jobb redan ditt fjärde, femte, kanske till och med tredje år - men man vill ändå ha sin examen! 
Något som däremot är bra att tänka på är att du inte kan få CSN ifall de inte klarar av ett visst antal högskolepoäng varje halvår, inte heller kan du bo kvar i din studentbostad.
Så en oklarad tenta är inte hela världen men det är ganska oskönt att ha den jagande efter sig.
 
Sååååå, ny period!
Denna period kommer det en ny mattekurs som förhoppningsvis kommer ge lite fler godkända. Vad jag har hört om denna kurs så är den väldigt annorlunda mot vad man tidigare har gjort i matten i hela sitt liv. Kursen heter Algebra och Geometri. Personligen tror jag att denna kurs kommer vara mer uppskattad från min sidan än vad Envaribelsanalysen var. 
Vi kommer också läsa en kurs som heter Grafisk teknik. Allt skoj som Photoshop, färglära, studiebesök och så vidare.
Jag tror inte jag har visat det förut men såhär ser kurserna ut för oss på Media under första året: