Tentaperiod

Hela förra veckan var jag i en så kallad tenta-dvala. 
Tenta-perioden tar olika på olika männsikor. Vissa ser tenta-perioden som en semester. Pluggar ytterst lite och njuter av att inte har några schemalagda föreläsningar. Medan andra - sånna som mig - tar väldigt hårt på denna period. Vi pluggar från tidiga morgonar till sena kvällar, sätter väldigt stor press på oss själva och tycker att ingen förstår vår stress. Sedan finns det såklart folk där emellan semstrarna och stressarna. 
 
Förra veckan hände det därför inget speciellt. Jag pluggade, jobbade och jag var faktiskt hemma en sväng för att vara valp-vakt (det var mysigt men också stressande eftersom jag inte fick något plugg gjort). 
 
Men i tisdag var det dags för anrättningen tentan, vare sig man kände sig redo eller inte. Jag kände mig faktiskt inte redo, men så är det väl alltid? Att man känner att man hade kunnat plugga mer och bättre? Hur som helst, det var bara att släpa sig till skolan för att få det överstökat. 
Känslan efter tentan är alltid så blandad. Många i min klass hade skrivit en tenta för allra första gången i sitt liv och för dem var nog detta en väldigt big deal. Även efter tentan är det olika hur man vill bearbeta den, vissa vill diskutera alla frågor, uträkningar och svar medan andra - jag - vill lägga tentan bakom sig och prata om något helt annat.  
Jag kunde som tur var rymma undan alla från min klass och deras tenta-diskussioner eftersom jag hade ett litet lunchmöte med MKM. Efter mötet gick jag och ett gäng från min klass för att få i oss lite mat (och öl!).
 
Fina KTH
 
När man sedan vaknade upp på onsdagen var alla jobbiga känslor om tentan som bortblåsta. Jag vaknade upp och visste att jag hade fem dagar framför mig utan skolarbete. Alla mina kurser är avslutade (för denna period) och de nya börjar inte förrän på måndag. Jag unnade mig därför en sovmorgon följt av några lugna timmar hemma innan jag åkte i väg på eftermiddagen för att jobba lite.
Torsdagen gick väldigt mycket i samma stil - en lugn förmiddag hemma innan jag åkte till skolan vid tre-tiden på eftermiddagen. Dock så blev dagens besök i skolan väldigt annorlunda - det var dags för mitt första pass bakom baren. Vi började förbereda och öppnade puben kl 5. Sedan var vi kvar till klockan 02, det blev minst sagt ett första pass som jag aldrig kommer glömma (både på gott och ont...). 
Eftersom jag kom hem vääääldigt sent blev det en rejäl sovmorgon innan jag begav mig till skolan, på fredagen, för att köpa lite böcker och annat studiematerial inför nästa period. På eftermiddagen mötte jag upp Sandra. Vi gick och fikade på Mr Cake, vilket är ett nyöppnat ställe i Stockholm. Det är inte vem som helst som äger stället heller, det är Roy Fares och Mattias Ljungberg. Wow säger jag bara! Ge det ett besök!!!
Sandra var au pairen som flyttade in i "min" (vår) värdfamilj när jag lämnade New York. Det känns lite konstigt att hon redan har gjort sitt år där i USA men ändå så självklart.
Det var länge sedan jag fick sitta och prata om New York, familjen och hela året på det sättet. Det är fortfarande en så stor del av mig men eftersom jag inte riktigt har någon att dela det med här i Sverige börjar det fade:a, vilket är min största räddsla! Jag vill aldrig att det ska försvinna från mig!
Vi satt där i så många timmar att jag tappade räkningen. Vilket kanske egentligen är lite konstigt eftersom detta är första gången vi träffas "på riktigt", men ändå väldigt självklart då jag känner att vi delar en väldigt viktig del av våra liv. 
 
Sedan rullade helgen in. Lördagen började med att jag hoppade in och vikarierade. Även fast det blev en liten annorlunda danslektion var det skoj! När jag kom hem stod mamma och min bror i trapphuset. Vi åt lite lunch hos mig innan vi drog vidare till IKEA. Det var riktigt trevligt att ha dem på besök och få lite hjälp med min lya! När de hade åkt fick jag göra lite snabb middag, kasta mig in i duschen och fixa mig innan några kompisar kom över. Vi drog sedan vidare till KTH för att gå på tenta-pub. 
Sedan var det söndag och det var dags för mig att hålla i ytterligare en dansklass. När jag kom hem var det skönt att få pusta ut efter ett par händelserika dagar.