Kanelbullens dag

Här ligger jag nu i min säng, hör regnet smattra mot rutan och känner mig rätt nöjd med dagen.

Men riktigt så var det inte tidigare idag...

Jag gick till skolan, ganska omotiverad på att börja med tung matte klockan 8 på morgonen. Men när jag då kliver upp från tunnelbanan står det folk och delar ut bullar. Inga torra små tråkiga bullar heller, vilket i sig bara är något att vara glad över. Jag tog en bulle och begav mig mot föreläsningen. 
Två timmar föreläsning om integraler och rotationsvolymer hade mig inte direkt trollbunden. Efter föreläsningen begav vi oss mot en övning i matte och de två timmarna höll mig inte heller trollbunden. 
Efter lunchen var det en föreläsning i medieteknik. Tyvärr var ämnet på föreläsningen inte heller något som höll mig trollbunden och även dessa två timmar kändes långa. 
Jag beslutade mig för att gå hem så fort kunde, men jag var tvungen att stanna på en liten intervju. Intervjun däremot fångade mitt intresse, jag gillar ju lite utmaningar och nätverka. 
På vägen hem sen, lite efter fyra, låg solen perfekt över trädtopparna, luften sval och lukten av höst låg i luften. Jag kände ett stort sug efter en härlig promenad, och det var då det slog mig: jag har bott här i en månad och jag har fortfarande inte gått runt i området. Kanske är det för att jag har haft så fulla dagar men enda vägen jag har gått är mellan huset och tunnelbanan i princip.
Jag knöt på mig skorna och tog en timmes promenad. Området är faktiskt helt perfekt! Vatten, skog, park, ja lite av allt möjligt. 

När jag hade fyllt på kroppen med bra energi tänkte jag laga mat. Problemet var bara det att alla hade tänkt exakt samma sak... det finns många fördelar/nackdelar med delat boende. Oftast är man själv i köket och behöver inte stressa, dela eller få det att funka tillsammans. Men idag var det inte så... Jag som hade haft en lång dag ville helst laga mat själv i köket men det gick faktiskt bra trots många på liten yta. 


Jag satt ner med en Britt och åt maten. Sedan anslöt Fransken och en till Svensk. Ett gäng kineser satte sig brevis oss. De hade tydligen en högtid idag och hade därför lyxat till det med stor måltid. Vi blev inbjudna att äta Mooncakes med dem - väldigt generöst! 
När kineserna hade gått satte vi som var kvar på te. Vi satt uppe länge, pratade, drack te, åt kanelbullar, delade kultur och bara hade det allmänt trevligt. Det är så kul att engelskan börjar komma tillbaka in i mitt liv på ett naturligt sätt. 
Och där satt jag, nöjd med dagen, nöjd med att jag hade varit ute och fått ny energi, nöjd med att bo här, nöjd med att det bor så fina och intressanta människor här och nöjd med allt  i helhet.