Tentaresultat och ny period

Det har redan hunnit gå en vecka sedan tentan var och vi har nu kastats in i en ny period. 
 
Jag skrev lite tidigare om tentan. Ska vi diskutera den lite till innan vi går vidare?
KTH är väl ganska känt för att vara en skola som är tuff att komma in på? Det är rätt känt att det krävs bra betyg för att komma in. Detta känner i alla fall jag av som går där. Det finns så otroligt mycket duktiga, ambitiösa, smarta och inspirerande människor runt mig dagligen. Att KTH är tufft är väl inte heller någon direkt nyhet. Jag tycker att resultatet från tentan visar ganska tydligt på det. 
Min (och flera programs) första kurs var Envariabelsanalys, en kurs som alla civilingenjörer på KTH läser. Denna kurs är också ganska känd bland ingenjörerna att vara en av de tuffaste. Kanske visar resultatet på det? (Vill dock höja media (CMETE) som ofta blir undervärderade (för att vi är en väldigt kreativ utbildning?) för att vi fick näst bästa resultatet)
 
 
En oklarad tenta, det är väl inte hela världen? Absolut inte! Denna tenta får vi skriva om hur många gånger vi vill tills vi klarar den (vilket inte alltid är självklart). Däremot kan man aldrig få en examen ifall det finns en oavklarad kurs. Går du på KTH har du säkert jobb redan ditt fjärde, femte, kanske till och med tredje år - men man vill ändå ha sin examen! 
Något som däremot är bra att tänka på är att du inte kan få CSN ifall de inte klarar av ett visst antal högskolepoäng varje halvår, inte heller kan du bo kvar i din studentbostad.
Så en oklarad tenta är inte hela världen men det är ganska oskönt att ha den jagande efter sig.
 
Sååååå, ny period!
Denna period kommer det en ny mattekurs som förhoppningsvis kommer ge lite fler godkända. Vad jag har hört om denna kurs så är den väldigt annorlunda mot vad man tidigare har gjort i matten i hela sitt liv. Kursen heter Algebra och Geometri. Personligen tror jag att denna kurs kommer vara mer uppskattad från min sidan än vad Envaribelsanalysen var. 
Vi kommer också läsa en kurs som heter Grafisk teknik. Allt skoj som Photoshop, färglära, studiebesök och så vidare.
Jag tror inte jag har visat det förut men såhär ser kurserna ut för oss på Media under första året:
 
 
 

Tentaperiod

Hela förra veckan var jag i en så kallad tenta-dvala. 
Tenta-perioden tar olika på olika männsikor. Vissa ser tenta-perioden som en semester. Pluggar ytterst lite och njuter av att inte har några schemalagda föreläsningar. Medan andra - sånna som mig - tar väldigt hårt på denna period. Vi pluggar från tidiga morgonar till sena kvällar, sätter väldigt stor press på oss själva och tycker att ingen förstår vår stress. Sedan finns det såklart folk där emellan semstrarna och stressarna. 
 
Förra veckan hände det därför inget speciellt. Jag pluggade, jobbade och jag var faktiskt hemma en sväng för att vara valp-vakt (det var mysigt men också stressande eftersom jag inte fick något plugg gjort). 
 
Men i tisdag var det dags för anrättningen tentan, vare sig man kände sig redo eller inte. Jag kände mig faktiskt inte redo, men så är det väl alltid? Att man känner att man hade kunnat plugga mer och bättre? Hur som helst, det var bara att släpa sig till skolan för att få det överstökat. 
Känslan efter tentan är alltid så blandad. Många i min klass hade skrivit en tenta för allra första gången i sitt liv och för dem var nog detta en väldigt big deal. Även efter tentan är det olika hur man vill bearbeta den, vissa vill diskutera alla frågor, uträkningar och svar medan andra - jag - vill lägga tentan bakom sig och prata om något helt annat.  
Jag kunde som tur var rymma undan alla från min klass och deras tenta-diskussioner eftersom jag hade ett litet lunchmöte med MKM. Efter mötet gick jag och ett gäng från min klass för att få i oss lite mat (och öl!).
 
Fina KTH
 
När man sedan vaknade upp på onsdagen var alla jobbiga känslor om tentan som bortblåsta. Jag vaknade upp och visste att jag hade fem dagar framför mig utan skolarbete. Alla mina kurser är avslutade (för denna period) och de nya börjar inte förrän på måndag. Jag unnade mig därför en sovmorgon följt av några lugna timmar hemma innan jag åkte i väg på eftermiddagen för att jobba lite.
Torsdagen gick väldigt mycket i samma stil - en lugn förmiddag hemma innan jag åkte till skolan vid tre-tiden på eftermiddagen. Dock så blev dagens besök i skolan väldigt annorlunda - det var dags för mitt första pass bakom baren. Vi började förbereda och öppnade puben kl 5. Sedan var vi kvar till klockan 02, det blev minst sagt ett första pass som jag aldrig kommer glömma (både på gott och ont...). 
Eftersom jag kom hem vääääldigt sent blev det en rejäl sovmorgon innan jag begav mig till skolan, på fredagen, för att köpa lite böcker och annat studiematerial inför nästa period. På eftermiddagen mötte jag upp Sandra. Vi gick och fikade på Mr Cake, vilket är ett nyöppnat ställe i Stockholm. Det är inte vem som helst som äger stället heller, det är Roy Fares och Mattias Ljungberg. Wow säger jag bara! Ge det ett besök!!!
Sandra var au pairen som flyttade in i "min" (vår) värdfamilj när jag lämnade New York. Det känns lite konstigt att hon redan har gjort sitt år där i USA men ändå så självklart.
Det var länge sedan jag fick sitta och prata om New York, familjen och hela året på det sättet. Det är fortfarande en så stor del av mig men eftersom jag inte riktigt har någon att dela det med här i Sverige börjar det fade:a, vilket är min största räddsla! Jag vill aldrig att det ska försvinna från mig!
Vi satt där i så många timmar att jag tappade räkningen. Vilket kanske egentligen är lite konstigt eftersom detta är första gången vi träffas "på riktigt", men ändå väldigt självklart då jag känner att vi delar en väldigt viktig del av våra liv. 
 
Sedan rullade helgen in. Lördagen började med att jag hoppade in och vikarierade. Även fast det blev en liten annorlunda danslektion var det skoj! När jag kom hem stod mamma och min bror i trapphuset. Vi åt lite lunch hos mig innan vi drog vidare till IKEA. Det var riktigt trevligt att ha dem på besök och få lite hjälp med min lya! När de hade åkt fick jag göra lite snabb middag, kasta mig in i duschen och fixa mig innan några kompisar kom över. Vi drog sedan vidare till KTH för att gå på tenta-pub. 
Sedan var det söndag och det var dags för mig att hålla i ytterligare en dansklass. När jag kom hem var det skönt att få pusta ut efter ett par händelserika dagar. 
 

Helgen + STORT besked

I fredags eftermiddag satt jag återigen i klassrummet och väntade på att klockan kunde slå tre så att jag kunde ta mig till tågstationen för att åka hem. 
Klockan blev tre, jag mötte upp mamma på Centralen, åkte tåget till Enköping, åkte till Maxi för att handla lite bakgrejer, mötte upp Lovisa och sedan åkte tillsammans hem till lilla valpen. Att ha en valp är väldigt smidigt ibland, det är ett perfekt drag-plåster! Alla mina kompisar kommer förbi och hälsar på nu när jag är hemma. 
Lovisa var tyvärr tvungen att lämna ganska tidigt men det gav mig tid till att baka en tårta och avnjuta en god middag med min familj. Efter middagen tog jag med mig tårtan och åkte till David och Marcus för att fira att David fyllde år och att Marcus gjorde det för en vecka sedan. Där hängde jag i några timmar innan jag skjutsade hem Lovisa. Vi blev såklart sittandes i bilen i mörkret, pratandes om de gamla tiderna. Hon har stått vid min sida genom tuffa tider och trots att det lämnade sina märken är de långt borta idag, men ibland kan det vara bra att blicka tillbaka för att uppskatta hur allt är idag och allt man har. 
 
 
 
På lördagsförmiddagen klev Carro in genom ytterdörren - bokstavligen! Fast vi är ju uppväxta tillsammans så det är ju inte jättekonstigt att hon känner sig så bekväm. Vi tog det lugnt i soffan tillsammans, catchade upp och fortsatte smida på våra planer. Efter lunchen tog vi en sväng in till Enköping för att kolla i lite butiker och köpa några nödvändigheter. Tillbaka hemma igen var det dags för fika och min fantastiska syster tog ut en kladdkaka när vi klev innanför dörre - hur perfekt!? När vi hade suttit vid köksbordet lite för länge var det dags för Carro att lämna och för mig att packa och göra mig i ordning. Jag och familjen var bortbjudna på middag och oj oj oj vad trevligt och gott det var! Sent på kvällen var det dock dags för mig att ta mig tillbaka hem till Stockholm. 
 
 
 
Imorse smattrade regnet mot rutan men jag tog mig ändå till jobbet. Inte skulle jag ha missat det! Trots lite kaos då och då är det otroligt roligt att träffa de små busfröna och få dansa loss. Efter jobbet blev jag hämtad av min kära pojkvän, man får ju passa på att träffas när det går. När vi hade vinkat av varandra, jag sitter på tunnelbanan påväg hem igen så ringer min telefon. Det var ett samtal jag inte hade förväntat mig att få. Ett samtal där de erbjöd mig en plats i MKM - Medietekniks klubbmästeri. 
Jag hade varit där på intervju tidigare i veckan men trodde inte chansen fanns att jag skulle få bli en del av deras gäng. De är alltid otroligt hårt söktryck och de tar bara in några få. Av 400 medianer är det bara 15 stycken som håller i klubbmästeriet. Klubbmästeriet är Medias innekrets och det sägs att man behöver vara tjenis med hela gänget för att komma med. Tydligen inte ;) Vad jag har givit mig in på vet man ju aldrig till100% förrän  man verkligen har kommit in i det. Även fast en liten fjäril snurrar runt i magen så ser jag fram emot det här sjukt mycket! Det ska bli skooooooj
 
Resten av eftermiddagen har jag hängivit till plugg... Som söndagar brukar se ut. Nu laddar vi för en ny vecka! Sista veckan innan tentaplugget drar igång - NU KÖR VI