Sista skoldagen

Idag vaknade jag till doften av en frisk sommardag. 
Jag var rädd att jag skulle ångra mig för att jag hade gått och lagt mig med öppet fönster. Men inte var det kallt när jag vaknade och inte hade jag blivit uppäten av myggor - hur underbart!?
Det är något speciellt med landet denna tid på året. Det är så många underbara dofter som blandas, fåglar som kvittrar, den gröna naturen och alla dessa blommande blommor som ger en ett stort leende på läpparna. 
 
 
Igår när jag hade vaknat, gjort mig i ordning och packat ner skolböckerna åkte jag till Gamla Stan för att möta upp mamma en snabbis innan skolan började. Jag hann bara komma några meter utanför dörren innan jag fick ta av mig jackan eftersom det var så varmt. Jag gick igenom ett soligt, glatt och vackert Stockholm. Sedan fick jag sitta i skolan och drömmde om dessa underbara saker. Utanför fönstret sken solen och temperametern visade över 26 grader. Det var lite tungt att jag inte kunde vara ute och njuta av det underbara vädret. Till min tröst var detta min allra sista föreläsning för terminen. Om detta betyder att det var min sista skoldag? Nja, tentorna kommer om någon vecka och därför gäller det att man tillägnar all sin tid fram till dess med att plugga.
Men jag smet faktiskt lite tidigare från skolan. Tog mig till Sjöstaden för att städa och samla ihop mina saker. När jag återigen gick mot bussen för att börja min färd mot Enköping, badade alla barnen i fontänen - allt för att kunna svalka sig lite. Väl hemma i Enköping, ute på landet, fick jag lite kvalitétstid med pappa innan mina syskon kom hem. Jag och Isak spelade sedan badminton. Det var svårt att tänka sig att det bara några dagar tidigare hade varit minusgrader när man sprang runt där barfota i gräset. Jag är så fruktansvärt taggad på sommaren och bara vara borta från storstaden och njuta av tillvaron. 
När solen hade sjukigt spelade vi kubb. Efter en storförlust satt vi i uterummet, slogs med myggen och åt årets första rabarberpaj. Det var ett fruktansvärt bra slut på dagen och en riktigt bra start på helgen.