De fina stunderna i livet

 
I torsdags gick jag i skolan som vanligt och jobbade på eftermiddagen. Det är lätt att dagarna går i ett och att de små speciella ögonblicken blir färre. Men inte denna dag. Jag blev upphämtad utan en aning om vart vi skulle. Jag ska inte ljuga, överraskningar är inget jag riktigt gillar men jag litade på honom - och det visade sig att jag gjorde helt rätt i. Så där satt vi på en klippa, under en filt i solnedgången och hade picknick. Är han inte finast som hade fixat detta? 
 
I fredags efter skolan åkte jag raka vägen till Enköping. När jag kom hem packade jag om och packade in allt och alla i bilen. Sedan åkte jag, mamma, mina syskon och min systers pojkvän ner till släkten i Vänersborg. Vi kom fram relativt sent så vi hann inte göra så mycket annat än att hälsa på alla innan vi gick och la oss. 
På lördag förmiddag åkte vi hem till mina kusiner. Jag fick även träffa min två veckors gamla kusin för första gången. Vädret var helt underbart så jag sprang runt i trädgården med mina kusiner, målade med gatukritor, blåste såpbubblor, pusslade pussel och massa annat. Mitt i allt, när jag sitter där på gräsmattan och blåser såpbubblor ropar alla från altanen. De har något de vill fråga mig och ber mig komma dit. Jag förstod ingenting men gick upp till altanen där hela min familj sitter med min morbror och hans fru. Jag slår mig ner i en stol och det var tur det. För när Therese, mina kusiners mamma, frågar om jag vill bli gudmor till den nyfödda hade jag nog inte kunnat stå. Jag blir alldeles tårögd och varm i hela kroppen. Denna fråga verkligen out of the blue och jag kunde inte ha blivit mer stolt! Denna stolthet och lycka levde jag på i en vecka. 
Vid lunchtid åkte vi till min morbror. Där grillade vi lite lunch, satt ute i solen, spelade kubb och bara njöt. Det var nog första dagen på året som jag njöt av lite värme trots lite kyliga vindare då och då. På kvällen var vi bjudna till mormor på middag och kvällen avslutades med lite tv-häng. 
Söndag förmiddag spenderade jag hemma hos mormor med henne och min lilla kusin Adam innan det var dags att sätta sig i bilen igen. Väldigt nöjd över helgen och fortfarande stolt över att jag ska bli gudmor begav vi oss hem till Enköping.