Period 2

En ny vecka och en ny period i skolan.
Detta betyder en hel del men inget dramatiskt. Vi kan lämna första halvan av terminen bakom oss (tills vidare). Fokusera på något helt nytt, i detta fall inga nya kurser men nya moment i kurserna vi redan läser. Vi har även fått en ny lärare i en av kurserna, men mer än så är det nog inte. 
 
Vad som hände med vädret denna vecka är vi alla fortfarande i chock över.
20 grader? Och alla blommor blommade fint på gräsmattorna och i små vråer.
 
 
Tanken var att vi skulle ha åkt till Romme i helgen för att åka skidor. Men detta blev iställt och helt ärligt så var jag inte allt för ledsen över det.
Istället åkte jag hem på fredagen och körde min bror till tennishallen. När han hade spelat klart åkte vi till vår bygdegård. För er som inte som bor på landet är nog detta ganska okänt för er. Men där hade alla samlat för äta och dricka gott.
På lördagsförmiddagen åkte jag till tennishallen igen. Efter det åkte jag hem och gjorde lunch. Lite fin-besök anslöt sig och vi spenderade resten av eftermiddagen tillsammans. På kvällen var vi överbjudna till grannarnas nya villa. De köpte en sjötomt för något år sedan och nu har de börjat flytta in i det fina huset de byggt. Det var riktigt kul att få se hur dem hade fått det (för sist jag var där fanns det inga möbler utan bara visioner). Efter en fruktansvärt god tre-rätters måltid åkte jag hem för att komma i sängs någorlunda i tid.
På söndagen kändes det som allt gick fel... men till sist kom jag iväg. Jag tog mig till KTH för att gå på deras Öppet hus med August. Även fast jag är rätt säker på vad jag vill så är det skönt att gå på sånna här dagar för att lyssna och prata med folk så man kan vara säker på att man väljer rätt. Jag avslutade hela helgen med att bli bjuden på en mysig grillkväll.

Recovery-weekend

 
Lördagsmorgon och jag vaknar upp hemma, ute på landet, bästa terapin efter en tenta-vecka. Mamma och pappa har precis givit sig iväg till Stockholm för att nyttja julklappen vi barn gav dem. Jag och Isak är ensamma hemma. Vi äter frukost tillsammans innan vi åker till tennishallen. När vi kommer tillbaka hem sen slår vi på stort - pannkakslunch! Mätta blev vi minst sagt, så mätta att vi behövde lägga oss och vila lite efteråt. Efter att maten hade sjunkigt, tog vi hundarna och gick en promenad ner till sjön. Isen låg kvar, det var fortfarande kallt men det var en uppfriskande promenad.  
     

På kvällen kunde vi njuta av en middag tillsammans och lyssna till mamma och pappas dag i Stockholm. 
 
 
Söndagsförmiddagen var lugn. Efter lunchen ställde jag mig i köket för att röra i byttorna. Jag provade ett nytt recept och jag tror detta blir mitt officiellt första glutenfria bakverk. Snyggt och riktigt gott blev det! 
Jag tog med mig kakan och åkte mot Victors lägenhet. Jag och Adam bröt oss in (ska man verkligen låta mig ha en extranyckel till sitt ställe..??). Victor den stackarn höll på få en mindre hjärtattack men blev glad över att se oss. Vi alla tre gjorde ett fint sammarbete med att göra lägenheten fin för att sedan fira Victor. Victor fyller egentligen år om fyra dagar men på grund av ett fullt schema hade vi beslutat att fira honom lite tidigare. 
 
Receptet hittar ni HÄR
 
Hemma igen fick jag njuta av en god middag och ladda inför en ny vecka. 

Tentavecka

Måndagen började inte så bra... SJ skötte sig inte (som vanligt) och jag fick planera om min dag. Det löste sig till slut och jag kom till Stockholm och kunde jobba på eftermiddagen. 

 
På tisdagsmorgonen stod August på KTH och väntade på mig (att jag alltid ska vara någon minut sen...). Vi pluggade HELA dagen. Jag har nog aldrig fått så mycket gjort som den dagen. Jag är riktigt stolt över vår insats! 
 
På onsdagsmorgonen begav jag mig till skolan, väldigt nervös men också väldigt redo. Det var dags för min allra första tenta och denna tenta var i matte. August och jag hade bestämt dagen innan att vi skulle plugga efter tentan. Jag trodde inte att jag skulle behöva alla fyra timmars skrivtid. Men ack så fel jag hade. Denna tenta visade sig vara mycket svårare än de tidigare åren (detta var vi alla i klassen eniga om). Så fyra timmar senare klev jag ut ur salen och kände mig ganska nöjd. Jag hade gjort mitt bästa och det borde räcka. 
När jag senare mötte upp August var jag i dvala. Jag kan säga att jag inte fick mycket gjort... så jag lämnade skolan och körde på ett hemmakvälls-besök och serie-mys.
 
Som tur var blev torsdagen återigen en effektiv dag.  Vi gjorde gamla tentor på löpande band. Jag lyckades även klämma in lite jobb och var hemma ganska sent. 
 
På fredagsmorgonen stod jag återigen på skolan redo att skriva en tenta, denna gång i fysik. Jag tyckte faktiskt det gick förvånatsvärt bra och jag lämnade skolan med en bra känsla.