Långledigt

Tanken på sommarlov
En lång period ledigt, utan stress, massa sol, bad, roliga aktiviteter, vänner att umgås med, mysiga solnedgångar, resor, glass i stora lass, grillmiddagar, trädgårds-häng, spela kubb, sjön och allt det där andra underbara som man tänker på när man hör ordet sommarlov.
 
Men helt ärligt nu
Tanken på sommarlov är så mycket bättre än det faktiskt är. För mig har det en tendens att bli långdraget, ensamt, långtråkigt, jag blir lat och oproduktiv. Jag har varit ledig i 1 ½ vecka och kan räkna upp de saker jag har gjort på en hand. 1. Kollat serier 2. Ätit 3. Sovit 4. Läst 5.... nä inte ens fem saker kan jag komma på...
Nej, nu är jag trångsynt. Det är ju faktiskt upp till mig att göra något vettigt med den lediga tid jag har. Men när man har två veckors ledigt blir det en helt annan sak än om man har en långhelg, typ fyra dagar ledigt. Jag vet inte varför men jag blir fruktansvärt oproduktiv.
 
I fredags däremot bestämde sig alla för att allt skulle ske.
Tanken var att jag skulle ha åkt ner till Vetlanda på tordagen och varit där i några dagar. Trots att det tog emot var jag tvungen att ställa in det. Istället var jag hemma, hjälpte mamma inför en stor grillmiddag och åkte sedan för att fira Sanna och Lovisa. Det blev en mysig kväll med födelsedagsbarnen, annat trevligt folk, god mat och efterrätt. När jag sedan var på väg hem ringde Victor. Det blev några nattliga timmar med grabbarna hemma hos David innan jag begav mig hem till sängen. En väldigt bra dag måste jag säga!
 
På lördagen kom min fina pojkvän över. Vi spenderade hela dagen ensamma (förutom några timmar då Victor och Adam kom och hälsade på) vid poolen. På söndagen mötte jag upp Oliver och Elin för en fika på eftermiddagen. Har suktat lite om att sitta nere i hamnen i Enköping och äta glass. Lyckligtvis hade dom också gjort de!
 
   
Fina Enköping
 
Men nu är biljetten bokad och nästa vecka flyttar jag för att jobba på andra håll i Sverige. Det blir bra för lilla mig!
 

Avslutningsmiddag

Natten till igår var inte nådig. Jag hade inte lätt och somna, sov väl inte det bästa och vaknade upp stressad. Trots detta fick jag ta mig till skolan för att skriva terminens sista tenta. Även fast förutsättningarna kanske inte var de bästa så tror jag det gick hyffsat bra.
Efter tentan plockade jag ihop mina sista saker och åkte till Enköping, för nu har jag sommarlov. Det rycker lite i mungiporna när jag säger. Det var ett tag sedan jag hade sommarlov och det känns lite konstigt om jag ska vara ärlig. Men det känns bra att lämna det ihärdiga pluggandet, hänga mer i Enköping och äntligen få njuta av lite svensk sommar (som jag saknade något fruktansvärt när jag bodde i USA).
 
I dag har varit en lugn dag. Jag skjutsade Isak till skolan, hämtade honom, lunchade med honom, hämtade Ellen och vi tre åkte hem. Nu på kvällen har jag och Ellen skjutsat Isak till hans avslutningsmiddag. Helt otroligt vad stor vi alla börjar bli. Snart är det ingen som går i grundskolan längre...
 
Två av dom finaste personerna jag har i mitt liv
 
Stilig på sin avslutningsmiddag
 
Nu sitter jag uppe och väntar på att få hämta Isak från hans middag. I morgon väntar en dag med skolavslutningar. Det är kul att äntligen vara hemma och få vara med på "små saker" som skolavslutningar igen. På tal om att inte vara hemma. I går skypeade jag med tjejerna i USA. När de sprang runt i huset och berättade om allt möjligt vill jag vara där. Det är jobbigt när man känner så mycket fantastiska människor på olika platser och vara på flera ställen samtidigt... 

Tentavecka och studenten

Efter jag lämnade Enköping för två veckor sedan gick jag in i en plugg-bubbla. Måååånga timmar spenaderades i biblioteket på KTH och när alla tog långledigt över Kristihimelsfärds fortsatte jag att plugga. Det var intensivt!
Men små avbrott fick jag. Först när Adam och Victor kom till Stockholm för att gå på fotboll. Då passade vi på att träffas över en middag. Lovisa kom också till Stockholm och då satt vi på en uteservering och njöt av det fina vädret. Följ av ett realese-event och middag i Gamla Stan. 
 
Anledningen till denna intensiva plugg-period berodde såklart på denna veckas tenta-vecka. Tenta på måndag, fortsatt plugg på tisdagen och sen en tenta på onsdag. Det hårda plugget skulle visa sig ha givit resultat. För idag fick jag besked om att båda tentorna var avklarade - YES! 
I torsdags fyllde min pappa år så jag åkte hem och firade med familjen. Vi hade verkligen en mysig kväll med tvårättersmiddag följt av sällskapsspel. 
Efter den intesiva plugg-perioden var detta verkligen vad jag behövde.
Fredagen var inte så illa den heller. Solen sken och studenterna i Enköping skulle ta studenten. Jag mötte upp Sanna som jag inte har träffat på (vad som känns som) evigheter. Fina, fina vän, så kul att få flänga runt i vimlet med dig! Vi sprang på en hel del kända ansikten och även min gymnasiementor. 
 
Två år sedan, två år sedan det var vi som stod på de där flaken. Jag tror inte jag var den enda i vimlet som funderade över "vad har jag egentligen åstakommit på dessa två år?". Det är så jäkla lätt att undervärdera sig själv, att tänka att man inte har gjort så mycket. Dessa tankar slog mig i alla fall. Men och andra sidan var jag så glad att jag har tagit studenten och tagit mig igenom hela det där, till skillnad från många andra som jag vet som blir nostalgia och vill göra det igen. Jag hade inga problem med att ta studenten och behöva gå vidare, det var faktiskt en stor lättnad. 
 
Jag och Sanna på flaket för två år sedan