Våfflor och Kiviks Marknad

Nu sitter jag här i matkoma. Jag har precis tryckt i mig våfflorna på bilden ovan. 

6.45 var jag på plats på jobbet. Jag hade frukosten i morse. Det vill säga gjorde och serverade en rejäl frukostbuffé till Bed & Breakfast:ets gäster. När allt väl var undanplockat kunde jag sätta mig ner och njuta av våfflorna. 

Denna vecka är dagarna väldigt långa för min del, vilket jag inte alls har något emot! Men det det blir att jag både öppnar (vid 7-tiden) och stänger (vid 18-tiden). 
I tisdags var jag faktiskt ledig (enda dagen denna vecka). Då passade jag på att ta mig till Kiviks marknad - Sveriges största marknad. Nog var det stort men efter nån timme hade jag tröttnat på att få runt och se samma saker - fidget spinners, godis, brända mandlar, langos, munkar, leksaker och annat skräp. 
Jag köpte då med mig en langos och gick ner till havet. 


Happy Birthday to me

Här kommer ett inlägg från en 21-årig brud, för häromdagen fyllde jag 21. 

Dagen till ära var jag faktiskt ledig.
På förmiddagen kom min bror, mamma och pappa - och hundarna såklart! Vi åkte in till Simrishamn för att äta lunch och strosa runt. Det fanns många fina hus på de små gatorna och fina båtar i hamnen. 
Efter någon timme i Simrishamn skulle vi ta oss tillbaka till Kivik och på vägen stannade vi på Mandelmans trädgård (ni vet programmet Mandelmans gård?). Måste faktiskt erkänna att vi vände ganska direkt. Väl i Kivik åkte vi till Kiviks musteri för att köpa lite dryck som inte finns att köpa uppe i Enköpingstrakten. 
Sedan blev vi glass-sugna och åkte därför till Kiviks hamn. Precis när vi har fått oss en glass var så öppnar sig himlen och regnet kom. Men det gjorde faktiskt inte så mycket. 
Vi åt glassen lite snabbt och rullade vidare mot Kiviks Art Centre. Där blev det en väldigt trevlig promenad. Jag uppskattade verkligen det stället! Rekommenderar starkt! 
Efter det åkte vi tillbaka till gården där jag fick ta farväl av familjen. 
Då kunde jag ringa min fina kille som såklart hade skickat blommor hela vägen ner till Skåne. 

Jag tackar för en riktigt bra födelsedag och för alla fina hälsningar jag har fått under dagen ❤️ 

Hike

Idag var jag ledig så jag bestämde mig för att ta en promenad ner till havet. Det är ungefär 2.5km vilket är en lagom promenad. Men när jag hade suttit vid vattnet ett tag tänkte jag äsch! Jag kan lika gärna ta ett varv i nationalparken! Sagt och gjort började jag gå. Helt plötsligt blev det rätt brant men jag fortsatte uppåt. Tills jag kom till världens utsiktsplats. Över trädtopparna såg jag ut över hela havet. När jag sedan skulle gå hemåt igen tänkte jag att jag skulle ta en annan väg tillbak för att utforska parken lite mer. Detta resulterade i att när jag var tillbaka på mitt rum hade jag gått nästan en mil. 

Jag är nöjd med dagen och har nu laddat upp med bra energi inför morgondagen då det blir en heldag med jobb.