Sista dagen

Jag ligger här i sängen och måste faktiskt säga att det känns konstigt. Inte konstigt att vara här men konstigt att snart inte vara här...

För imorgon lämnar jag. VART har tiden tagit vägen? Över en månad? Bara över.

"Jobbar du både dag och natt?" "Ja du är ju här dygnet runt" - två kommentarer från två gäster denna vecka. Det har blivit otroligt många timmar jobb. Jag har varit personen som låser upp, hälsar gästerna godmorgon när de kommer för att äta frukost, och låser på kvällen när alla har lämnat. Jobbet har blivit min trygghet. Det är roligt att hjälpa till och jag känner mig som hemma. Jag har kommit väldigt nära flera av de jag jobbar med och vi arbetat som ett team i stressiga timmar. När de sedan lugnar sig skrattar vi tills vi viker oss eller pratar om livets frågor.
Därför är det kanske inte så konstigt att det tar emot att lämna. Jag har ju trots allt byggt upp en hel del här. 

Min sista dag här har faktiskt varit lite annorlunda. Men den började som vanligt med att jag gick upp, fixade mig, gick till jobbet, lagade och ställde fram hela frukostbuffén. 
Det var fruktansvärt lugnt idag på morgonen, vilket kändes lite ovanligt. Framförallt efter gårdagens kaos (fruktansvärda regnskurar, åska och blixtar gjorde att ALLA tog skydd inne hos oss samtidigt som vattnet svämmade över utanför). 
Efter några timmars jobb var jag faktiskt på massage. Chefen bjöd alla anställda och det ville jag såklart hinna med innan min avresa. 
Senare på eftermiddagen kom jag tillbaka till ett nästintill dött café. Om det var för att semestern är över för alla eller om folk bara hade andra planer idag vet jag inte. Men jag bakade, fixade och donade lite innan jag tackade för mig. 

Imorgon bär det av hemåt igen

En bild från hiken jag passade på att ta innan en dag på jobbet tidigare i veckan

Våfflor och Kiviks Marknad

Nu sitter jag här i matkoma. Jag har precis tryckt i mig våfflorna på bilden ovan. 

6.45 var jag på plats på jobbet. Jag hade frukosten i morse. Det vill säga gjorde och serverade en rejäl frukostbuffé till Bed & Breakfast:ets gäster. När allt väl var undanplockat kunde jag sätta mig ner och njuta av våfflorna. 

Denna vecka är dagarna väldigt långa för min del, vilket jag inte alls har något emot! Men det det blir att jag både öppnar (vid 7-tiden) och stänger (vid 18-tiden). 
I tisdags var jag faktiskt ledig (enda dagen denna vecka). Då passade jag på att ta mig till Kiviks marknad - Sveriges största marknad. Nog var det stort men efter nån timme hade jag tröttnat på att få runt och se samma saker - fidget spinners, godis, brända mandlar, langos, munkar, leksaker och annat skräp. 
Jag köpte då med mig en langos och gick ner till havet. 


Happy Birthday to me

Här kommer ett inlägg från en 21-årig brud, för häromdagen fyllde jag 21. 

Dagen till ära var jag faktiskt ledig.
På förmiddagen kom min bror, mamma och pappa - och hundarna såklart! Vi åkte in till Simrishamn för att äta lunch och strosa runt. Det fanns många fina hus på de små gatorna och fina båtar i hamnen. 
Efter någon timme i Simrishamn skulle vi ta oss tillbaka till Kivik och på vägen stannade vi på Mandelmans trädgård (ni vet programmet Mandelmans gård?). Måste faktiskt erkänna att vi vände ganska direkt. Väl i Kivik åkte vi till Kiviks musteri för att köpa lite dryck som inte finns att köpa uppe i Enköpingstrakten. 
Sedan blev vi glass-sugna och åkte därför till Kiviks hamn. Precis när vi har fått oss en glass var så öppnar sig himlen och regnet kom. Men det gjorde faktiskt inte så mycket. 
Vi åt glassen lite snabbt och rullade vidare mot Kiviks Art Centre. Där blev det en väldigt trevlig promenad. Jag uppskattade verkligen det stället! Rekommenderar starkt! 
Efter det åkte vi tillbaka till gården där jag fick ta farväl av familjen. 
Då kunde jag ringa min fina kille som såklart hade skickat blommor hela vägen ner till Skåne. 

Jag tackar för en riktigt bra födelsedag och för alla fina hälsningar jag har fått under dagen ❤️