Rulltrappor och andra småsaker

Jag hade precis lärt mig ta mig till skolan. Gå till tvärbanan, blippa mitt kort, hoppa av på rätt ställe, blippa kortet igen, byta till pendeln, fatta vilka linjer jag kunde åka med, ta mig av pendeln, köa i rulltrappan för att komma upp till univertetsområdet och sedan ta mig igenom hela universitetsområdet för att till slut komma fram till skolan. Som grädden på moset fick man lära sig att hänga med i pendlar-stimmet. 
Men bara några dagar efter jag hade kommit in i rutinerna stängde de av en av rulltrapporna vid mitt tåg-byte. Detta fick följden att jag fick ta en annan väg och uppför massa trappor dessutom. De fina avspärrningarna de hade satt upp sa att rulltrappan skulle vara avstängd till slutet av februari. EN MÅNAD!? täkte jag. Avspärrningen gjorde det trängre på stationen och varje dag fick jag springa i trapporna. Varje dag kollade jag på datumet, bara en månad till...
 
Igår när jag var på väg hem stod en man i rulltrappan på väg upp. När han kom upp började han plocka bort avspärrningarna. En månad hade passerat. 
Är det inte fantastiskt hur snabbt man anpassar sig och på något sätt så tar man sig alltid igenom förändringar? Det som kanske kan ses som en motgång blir till en fördel när man väl har accepterat motgången. För vet ni vad? Nu väljer jag trappan eftersom jag vet vart den finns och det går snabbare än att ta rulltrappan som  alla andra gör. 
 
Dessutom när jag klev av pendeln idag och skulle upp till universitetsområdet var det ingen kö. Detta är ovanligt eftersom enda sättet att komma upp till universitetsområdet är upp för en rulltrappa. Ni kan ju tänka er kaoset på morgonen när alla Södertröns-, Karolinska-, KTH- och övriga studenter ska till skolan... Helt plötsligt fanns det två fungerande rulltrappor som åkte upp! Något som (för mig) alltid har varit på ett visst sätt men helt plötsligt ändras och gör att det flyter på mycket mer effektivt. Är det inte fantastiskt när något litet händer och underlättar hela din dag?
 
Det finns så många små saker som kan göra så mycket för ditt välmående. Som när mamman, till han du hjälper läxorna med, skickar ett SMS för att tacka och berömma dig för det fantastiska jobb du gör. Eller när du kan ligga och kolla på din favoritserie, äta glass och jordgubbar med någon speciell. Eller du hittar en bra rutin där du pluggar bra på egen hand och samtidigt hinner laga en bra middag och även fixa matlåda till dagen efter. 
 
Här kommer några snapshoots från några små saker som har gjort mycket för mitt välmående de sista veckorna: 
 
     
Skype-samtal med mina tjejer från USA ♥    |    Lunch med August på Vete-Katten  |   En promenad i Gamla Stan efter en lunch med mamma  
 
     
Ett åk i en färgglad rulltrappa påväg hem efter ett event på KTH   |   Morgonsol   |   Fina Sjöstaden och dess atmosvär