Hello February

Och så var det till och med en ny månad sedan jag bloggade...
Jag känner en liten svacka i min kreativitet. För jag bloggar ju trots allt för att få utlopp för tankar, idéer, minnen som ska skrivas ner eller bilder jag vill visa upp. 
Men NU (nu när jag egentligen borde plugga - hur kommer det sig att alltid när man ska plugga blir ALLT annat så mycket viktigare?)! 
 
Så till frågan alla ställer sig - Hur går det i skolan?
För att summera så jo det går bra. Det finns inget studentliv just nu så jag satsar 100% på kurserna. Skolan är fräsch, jag hittar alltid arbetsro, har lätt att plugga på egen hand (vilket jag inte riktigt alls hade i gymnasiet). Jag trivs med lärarna, schemat och upplägget. Allt rullar på bra faktiskt. Klassen är härligt även fast jag bara umgås med dem i skolan och inget på fritiden. Vi var 50/50 killar och tjejer när vi började men nu tror jag vi är några fler tjejer. Konkuransen är stenhård och alla är riktigt begåvade. Vi har även skrivit vår första KS (kontrollskrivning) och det märktes tydligt att vi var ena riktiga gröningar när alla blev förvirrade av ID-kontroller, var man skulle skriva med bläckpenna respektive blyertspenna, programkoder hit och kurskoder dit. Själva matten och fysiken som vi hade prov i hade vi däremot koll på, men allt där i kring fick man memorera. 
 
Så mycket spännande har egentligen inte hänt. Andra veckan i skolan var fortfarande mycket repitioner och jag var rätt utslagen på kvällarna. Jag ställde även till som läxhjälpare under veckan, vilket är nog något jag kommer fortsätta med. Väl till helgen åkte jag hem. Lördagen spenderades i Västerås med Adam, Victor och Carro och avslutades med middag hemma hos familjen Engquist. Söndagen var lugn. Jag satt hemma och pluggade när det ringde på dörren. Utanför stod en liten tjej och hennes mamma. Jobbet skämde bort mig med blommor, och som den flower-girl jag är kunde jag inte vara mer tacksam. 
 
        
 
Vecka tre drogs igång med KS:arna som jag nämde tidigare i inlägget. Sedan drog kurserna igång på riktigt. Lite småsaker hände också, så som att jag blev bortbjuden på middag, pluggade med August på campus och lunchade med mamma i Gamla Stan igen. När helgen kom åkte jag hem till Enköping igen. Åter igen bjöds det på stor middag hos familjen Engquist som sedan ledde till inskålning av grannens nya hus. Lördagen var rätt lugn tills kvällen kom och vi åkte till gården för att kolla på den nyfödde kalven - så liten och så söt! På lördagskvällen frågade Adam och Victor ifall jag ville följa med ut och äta. Sagt och gjort, vi åkte till the Queen's arm och åt gott. Söndagen var riktigt lugn och jag kan inte påstå att så mycket skedde förutom att en hel del mattetal blev gjoda. 
 
Och nu har vi kommit in på denna vecka. Måndag och tisdag var helt vanliga skoldagar förutom att jag hade min första laboration i fysiken. Den gick som smort och inget att vara orolig över. Jag slutade dock väldigt sent och var inte hemma för än efter sex. Väl innanför dörren säger min morbror att han har fått två extra armband till VM i parallellslalom och frågar mig ifall jag vill gå. Självklart tog jag chansen eftersom den nog aldrig kommer igen! På onsdagen unnade jag mig en dag ledigt från skolan och åkte till Enköping. Självklart kunde jag inte missa när Ellen fyllde 18 och hade sin uppkörning. Självklart satte hon det och har nu körkort. Kaxig brud som skriver både provet och kör upp på sin födelsedag! Eftersom jag bara hade en lektion på torsdagen och jag låg före så stannade jag i Enköping även denna dag och åkte tillbaka till Stockholm på kvällen. 
 
    
 
Nu sitter jag här med plugget på ena sidan av datorn och en kopp te på andra. Kvällens planer blev inställda med det är okej, då kan jag få lite skoluppgifter ur vägen och sedan unna mig det senaste avsnittet av Grey's Anatomy och godsaker jag fick med mig på vägen hem från skolan. Jag tror denna helg kommer bli bra faktiskt. Jag ser otroligt mycket fram emot söndagen, men mer om det då!
Trevlig helg allihopa!