Utveckling

En ny vecka har hunnit dra igång och inte vilken vecka som helst - utan självaste julveckan! Jag hade stora ambitioner för denna vecka men som alltid när jag är hemma i Enköping blir det inte mycket gjort... Men det är bara tisdag så förhoppningsvis kommer jag hinna få gjort lite mer under de resterande dagarna. 
 
Jag är som sagt tillbaka i Enköping och har fått möjligheten att hoppa in lite på förskolan. När jag kom dit i går behövde jag bara kika in hos barnen innan de skrek mitt namn och sprang fram för att krama mig. Åhh vad det värmer mitt hjärta! Att finnas där för barn, eller till och med tonåringar, under deras uppväxt och utveckling är något fantastiskt. Det är inte självklart att man blir ihågkommen, uppskattad eller att ens hjälp accepteras så när detta väl infaller blir jag lycklig. Ett litet meddelande från USA trillade in i min inkorg denna vecka: "---We have been talking about you a lot - a lot of Moa memories have been coming up lately.---". Självklart värmde det mitt hjärta! Att våra minnen lever kvar, inte bara hos mig utan hos barnen också. Jag önskar verkligen jag hade haft tiden att åka tillbaka i år... Men istället har jag fått chansen att ge av mig själv i så många andra jobb och sammanhang under detta år, vilket är fantastiskt. Alla dessa barn och tonåringar som jag har fått peppa, inspirera, pusha, trollbinda, hjälpa till att blomstra...Tråkigt nog kommer det blir lite förändring till nästa termin och det krossar mitt hjärta lite. Det är jobbigt att behöva säga upp sig från vissa jobb när det handlar om mer än ett bara ett jobb...  
 
 
 
Tillbaka till förskolan, det är spännande hur lite som kan förändras men ändå så mycket. Jag har inte jobbat där sen i somras och många nya barn har skolats in, barnen har växt och utvecklas - men rutinerna är desamma. När man kommer tillbaka till en viss plats kan det bli ganska påtagligt hur mycket man har växt och utvecklats medans man har varit borta. Det är fascinerande och ibland väldigt välbehövligt. 
 
Så denna julvecka kommer varvas med lite vikariat på förskolan, plugg och jul-fix. Det blir nog en rätt bra vecka och förhoppningsvis ska jag kunna hämta en massa energi inför kommande tenta-period.