Let me introduce: MKM

Nu har det varit mycket snack om MKM här på bloggen, många som har sett på Facebook och bara allmänt många som ställer frågor. 
Så jag tänkte dra det en gång för alla och förklara.
 
Det här är vi!
 
MKM står för Medietekniks Klubbmästeri och vi är alltså ett klubbmästeri. Eftersom det funkar lite olika i Sveriges studentkretsar - då tänker jag på klubbmästerier, nationer och allt må vad det heta - så tänkte jag förklara lite snabbt hur det fungerar på KTH. På KTH Campus ligger det 11 stycken klubbmästerier som drivs av olika sektioner (en sektion är ett eller flera program, t.ex. datorteknik, elektroteknik, bergs eller maskinteknik). Vissa sektioner delar på klubbmästeri-lokaler. Vi på media delar till exempel lokal med data.
 
Dessa sektionsdrivna klubbmästerier är halvslutna, det vill säga är man sektionsmedlem (för att vara sektionsmedlem behöver du studera på programmet och vara medlem i studentkåren - THS) kommer man in utan problem och om man inte är det brukar det finnas lite olika regler (det är upp till klubbmästeriet att bestämma) hur man kan komma in ändå. Vi i MKM brukar ha som regel att om man är sektionsmedlem kan man ta med sig en +1 in. 
Det finns ett klubbmästeri som skiljer sig lite ut mängden och det är Nymble Klubbmästeri. Där är det THS (Teknikska Högskolansstudentkår) som driver klubbmästeriet. Mer än så tänkte jag inte gå in på det. 
 
Tillbaka till MKM - vad gör vi? Varje torsdag anordnar vi pubar från kl. 17 till kl. 01. Under puben kan man ta en öl(/cider/drink/alk.fritt alternativ) - BILLLIGT, spela lite pingis, hänga, spelar beer pong och annat trevligt man vill göra efter en lång skoldag. Varje månad efter löning brukar vi även spexa till pubarna lite extra med teman, aktiviteter och annat roligt. Efter varje avslutad tentaperiod brukar vi även ha tentapubar. Förutom pubar anordnar vi sittningar eller gasquer som det också heter. 
 
Såklart görs det mycket jobb inom MKM som man kanske inte alltid tänker på; inköp av allt från alkohol, glas och citronpressar till dekorationer och profilkläder, marknadsföring för alla event, planering för att anordna de bästa tillställningarna och låt oss inte glömma det arbete som klubbmästarna sliter håret av sig för: bokförningen.
Det är med andra ord ett tappert, superhärligt gäng som tillsammans gör allt detta för alla studenters skull ♥ 
Jag tror även ni har snapat upp här i bloggen att vi har väldigt bra sammanhållning och försöker göra mycket roliga saker tillsammans även utanför jobbet.
 
Lägg märket till de rösa rosetterna - aspirantsymbolen - som symboliserar alla de nyintagna medlemmarna (och de medlarmmarna som får göra all skitgöra för att visa sig värdiga en plats i gruppen ;)). 
Högst upp i mitten: klubbmästarparet Hannes och Filip - fruktansvärt bra killar som gör ett kanon-jobb.
 
 
Om det, trots detta informativa inlägg, finns fler frågor är det bara att ställa dem
Och vill ni kolla in mer så hittar ni MKM på sociala medier HÄR  (Facebook) och HÄR  (instagram)