Julen 2017

 
 
Julen är över och snart även mellandagarna. 
Jag skulle nog inte påstå att julen har varit något speciellt i år, vi har bara varit hemma hela familjen och farmor. Men jag tänkte ändå dra i korthet vad vi har gjort:
 
I fredags när jag klev ut från jobbet hade jag inte förväntat mig att mötas av allt fortfarande låg täckt i nattens frost.  Skulle hela helgen bli kall och vi äntligen skulle få ett snötäckt landskap på julafton!? Jag tog mig hem, slängde ihop en liten kaka och gjorde mig redo för att ta emot Carro. Det är inte alltid lätt att hålla kontakt med alla nära och kära när man bor en bit ifrån varandra, därför tycker jag att det är viktigt att träffas när jag väl är hemma. Jag och Carro satt som vanligt och pratade ända in i småtimmarna. 
På lördagen fick jag ta tag i lite plugg... men på eftermiddagen åkte jag in till stan för att träffa Adam och Victor. Victor bjöd på lite julfika och vi alla fick chansen att catcha up. Killarna hade även köpt en liten present till mig nu när de hade varit utomlands - HUR gulligt av dem att tänka på lilla mig!? Jag lämnade grabbarna för att precis hinna hem till uppesittarkvällen. Där på bordet radade vi upp alla våra spelbrickor och jag njöt av en julsmörgås med den ny-griljerade julskinkan. Jag gillar uppesittarkvällen. Det krävs inte mycket utan poängen är bara att samla ihop alla, göra något tillsammans och starta julen tillsammans. 
Sen var det julafton. Vi var hemma, åt och bara umgicks. Jag vet inte om mina föräldrar tävlar om att skämma bort oss mer än året innan? För det känns som vi bara blir mer bortskämda för varje år som går... Men jag är tacksam, så otroligt tacksam! Detta år hade vi ju även lilla Lyra (valpen) med oss. Hon ska smaka på kulorna i granen, hjälpa till att öppna (läs strimmla) paken och bara vara överallt för att hitta på hyffs. Men hon är söt, så otroligt söt - och lyckligtvis tar det henne ur många knipor. 
På juldagen bakade jag en tårta - KUL. Vi skulle nämligen ha släkten över på lunch? middag? ja, såhär i juletider försvinner mattiderna så jag vet faktiskt vad det var... en trerättersmåltid i alla fall! När de hade åkt samlades vi i familjen i soffan framför en mysig julfilm. 
 
Mellandagarna har varit OTROLIGT sega... Jag har försökt få lite plugg gjort men det har väl inte varit det mest effektiva lärandet... Nu är jag laddad på att få fira in det nya året och sedan komma tillbaka till Stockholms-rutinerna!!