Julen 2017

 
 
Julen är över och snart även mellandagarna. 
Jag skulle nog inte påstå att julen har varit något speciellt i år, vi har bara varit hemma hela familjen och farmor. Men jag tänkte ändå dra i korthet vad vi har gjort:
 
I fredags när jag klev ut från jobbet hade jag inte förväntat mig att mötas av allt fortfarande låg täckt i nattens frost.  Skulle hela helgen bli kall och vi äntligen skulle få ett snötäckt landskap på julafton!? Jag tog mig hem, slängde ihop en liten kaka och gjorde mig redo för att ta emot Carro. Det är inte alltid lätt att hålla kontakt med alla nära och kära när man bor en bit ifrån varandra, därför tycker jag att det är viktigt att träffas när jag väl är hemma. Jag och Carro satt som vanligt och pratade ända in i småtimmarna. 
På lördagen fick jag ta tag i lite plugg... men på eftermiddagen åkte jag in till stan för att träffa Adam och Victor. Victor bjöd på lite julfika och vi alla fick chansen att catcha up. Killarna hade även köpt en liten present till mig nu när de hade varit utomlands - HUR gulligt av dem att tänka på lilla mig!? Jag lämnade grabbarna för att precis hinna hem till uppesittarkvällen. Där på bordet radade vi upp alla våra spelbrickor och jag njöt av en julsmörgås med den ny-griljerade julskinkan. Jag gillar uppesittarkvällen. Det krävs inte mycket utan poängen är bara att samla ihop alla, göra något tillsammans och starta julen tillsammans. 
Sen var det julafton. Vi var hemma, åt och bara umgicks. Jag vet inte om mina föräldrar tävlar om att skämma bort oss mer än året innan? För det känns som vi bara blir mer bortskämda för varje år som går... Men jag är tacksam, så otroligt tacksam! Detta år hade vi ju även lilla Lyra (valpen) med oss. Hon ska smaka på kulorna i granen, hjälpa till att öppna (läs strimmla) paken och bara vara överallt för att hitta på hyffs. Men hon är söt, så otroligt söt - och lyckligtvis tar det henne ur många knipor. 
På juldagen bakade jag en tårta - KUL. Vi skulle nämligen ha släkten över på lunch? middag? ja, såhär i juletider försvinner mattiderna så jag vet faktiskt vad det var... en trerättersmåltid i alla fall! När de hade åkt samlades vi i familjen i soffan framför en mysig julfilm. 
 
Mellandagarna har varit OTROLIGT sega... Jag har försökt få lite plugg gjort men det har väl inte varit det mest effektiva lärandet... Nu är jag laddad på att få fira in det nya året och sedan komma tillbaka till Stockholms-rutinerna!!
 
 

Let me introduce: MKM

Nu har det varit mycket snack om MKM här på bloggen, många som har sett på Facebook och bara allmänt många som ställer frågor. 
Så jag tänkte dra det en gång för alla och förklara.
 
Det här är vi!
 
MKM står för Medietekniks Klubbmästeri och vi är alltså ett klubbmästeri. Eftersom det funkar lite olika i Sveriges studentkretsar - då tänker jag på klubbmästerier, nationer och allt må vad det heta - så tänkte jag förklara lite snabbt hur det fungerar på KTH. På KTH Campus ligger det 11 stycken klubbmästerier som drivs av olika sektioner (en sektion är ett eller flera program, t.ex. datorteknik, elektroteknik, bergs eller maskinteknik). Vissa sektioner delar på klubbmästeri-lokaler. Vi på media delar till exempel lokal med data.
 
Dessa sektionsdrivna klubbmästerier är halvslutna, det vill säga är man sektionsmedlem (för att vara sektionsmedlem behöver du studera på programmet och vara medlem i studentkåren - THS) kommer man in utan problem och om man inte är det brukar det finnas lite olika regler (det är upp till klubbmästeriet att bestämma) hur man kan komma in ändå. Vi i MKM brukar ha som regel att om man är sektionsmedlem kan man ta med sig en +1 in. 
Det finns ett klubbmästeri som skiljer sig lite ut mängden och det är Nymble Klubbmästeri. Där är det THS (Teknikska Högskolansstudentkår) som driver klubbmästeriet. Mer än så tänkte jag inte gå in på det. 
 
Tillbaka till MKM - vad gör vi? Varje torsdag anordnar vi pubar från kl. 17 till kl. 01. Under puben kan man ta en öl(/cider/drink/alk.fritt alternativ) - BILLLIGT, spela lite pingis, hänga, spelar beer pong och annat trevligt man vill göra efter en lång skoldag. Varje månad efter löning brukar vi även spexa till pubarna lite extra med teman, aktiviteter och annat roligt. Efter varje avslutad tentaperiod brukar vi även ha tentapubar. Förutom pubar anordnar vi sittningar eller gasquer som det också heter. 
 
Såklart görs det mycket jobb inom MKM som man kanske inte alltid tänker på; inköp av allt från alkohol, glas och citronpressar till dekorationer och profilkläder, marknadsföring för alla event, planering för att anordna de bästa tillställningarna och låt oss inte glömma det arbete som klubbmästarna sliter håret av sig för: bokförningen.
Det är med andra ord ett tappert, superhärligt gäng som tillsammans gör allt detta för alla studenters skull ♥ 
Jag tror även ni har snapat upp här i bloggen att vi har väldigt bra sammanhållning och försöker göra mycket roliga saker tillsammans även utanför jobbet.
 
Lägg märket till de rösa rosetterna - aspirantsymbolen - som symboliserar alla de nyintagna medlemmarna (och de medlarmmarna som får göra all skitgöra för att visa sig värdiga en plats i gruppen ;)). 
Högst upp i mitten: klubbmästarparet Hannes och Filip - fruktansvärt bra killar som gör ett kanon-jobb.
 
 
Om det, trots detta informativa inlägg, finns fler frågor är det bara att ställa dem
Och vill ni kolla in mer så hittar ni MKM på sociala medier HÄR  (Facebook) och HÄR  (instagram)
 

Utveckling

En ny vecka har hunnit dra igång och inte vilken vecka som helst - utan självaste julveckan! Jag hade stora ambitioner för denna vecka men som alltid när jag är hemma i Enköping blir det inte mycket gjort... Men det är bara tisdag så förhoppningsvis kommer jag hinna få gjort lite mer under de resterande dagarna. 
 
Jag är som sagt tillbaka i Enköping och har fått möjligheten att hoppa in lite på förskolan. När jag kom dit i går behövde jag bara kika in hos barnen innan de skrek mitt namn och sprang fram för att krama mig. Åhh vad det värmer mitt hjärta! Att finnas där för barn, eller till och med tonåringar, under deras uppväxt och utveckling är något fantastiskt. Det är inte självklart att man blir ihågkommen, uppskattad eller att ens hjälp accepteras så när detta väl infaller blir jag lycklig. Ett litet meddelande från USA trillade in i min inkorg denna vecka: "---We have been talking about you a lot - a lot of Moa memories have been coming up lately.---". Självklart värmde det mitt hjärta! Att våra minnen lever kvar, inte bara hos mig utan hos barnen också. Jag önskar verkligen jag hade haft tiden att åka tillbaka i år... Men istället har jag fått chansen att ge av mig själv i så många andra jobb och sammanhang under detta år, vilket är fantastiskt. Alla dessa barn och tonåringar som jag har fått peppa, inspirera, pusha, trollbinda, hjälpa till att blomstra...Tråkigt nog kommer det blir lite förändring till nästa termin och det krossar mitt hjärta lite. Det är jobbigt att behöva säga upp sig från vissa jobb när det handlar om mer än ett bara ett jobb...  
 
 
 
Tillbaka till förskolan, det är spännande hur lite som kan förändras men ändå så mycket. Jag har inte jobbat där sen i somras och många nya barn har skolats in, barnen har växt och utvecklas - men rutinerna är desamma. När man kommer tillbaka till en viss plats kan det bli ganska påtagligt hur mycket man har växt och utvecklats medans man har varit borta. Det är fascinerande och ibland väldigt välbehövligt. 
 
Så denna julvecka kommer varvas med lite vikariat på förskolan, plugg och jul-fix. Det blir nog en rätt bra vecka och förhoppningsvis ska jag kunna hämta en massa energi inför kommande tenta-period.