Upprop, rundvandring och KS

När jag går runt i Stockholm ser jag alltid till att hålla ett extra öga på min mobil, plånbok... och nu även min sjal med tillhörande snöre. Nej, jag har inte gått och blivit scout - det är min n0llesymbol.  

 
Nu är skolan igång igen. Denna gång har jag vinkat adjö till Hälsovägen och istället flyttat studierna till Valhallavägen. Nu ska jag officiellt bli civilingenjör! Jag ska göra mitt yttersta för att blogga om de fullspäckade, kommande veckorna. 
 
Dagen började väldigt tidigt idag. Detta på grund ut av att jag inte ville göra om förra terminens stressiga väg till uppropet. Och nog var jag i tid idag. Fem i halv nio klev jag av från tunnelbanan. Redan nere vid tunnelbanan möttes jag av glada studenter som hälsade godmorgon. När jag kom upp från tunnelbanan var det så fruktansvärt bra stämning. Musik, massa studenter som hälsade välkomna och mitt i allt även mina basisar (de jag pluggade med förra terminen). Det var så skönt att känna någon! Även fast vi inte ska plugga tillsammans denna termin så samlades vi (oplanerat), önskade varandra lycka till och gick sedan mot våra upprop. 
 
När jag kom till Nymble (kårhuset), där jag skulle ha upprop, visade jag leg, fick ett passagekort och gick och satte mig framför scenen. Programansvarige och studenter hälsade oss välkomna. Studenterna gick all in och gjorde det till en hel upplevelse. De delade även ut en mottagningspåse så vi var väl förbereda för starten på våra studier. 
Efteråt blev vi uppdelade i grupper. I dessa grupper fick vi rundvandringar runt campus, höra lite fun facts (visste ni till exempel att Sveriges första kärnreaktor stod på KTH's mark innan man kom på att det är farligt och inte alls så bra att ha en reaktor mitt i stan? Eller att Kungen faktiskt äger en del av campus som han hyr ut till KTH för 1kr/år?) och lära oss mycket "bra att veta"-saker. Sedan var det dags för lunch, som kåren bjöd på, och fylla i mycket kruliga enkäter om personuppgifter. Vanliga frågor som namn, adress och telefonnummer men också skojiga frågor som "motivera ditt klädval idag" och pest eller kolera-frågor. 
 
Efter lunchen var det dags för terminens första prov, en kontrollskrivning (KS), i matte. Jag måste säga att jag inte tyckte provet gick så bra för min del. Däremot så  har jag läst matte på KTH tidigare känner mig rätt lugn inför kommande mattekurser. 
Efter provet var vi fria att gå för dagen. 
Jag åkte och jobbade lite innan jag tog mig hemåt för att ladda inför en ny fullspäckad dag.