Tenta och kårens dag

Dagen började ruskigt tidigt. Redan 5.55 lämnade jag mitt hus. Jag ville inte riskera att komma sent till terminens första tenta. Denna tenta var frivillig men jag kände att den var värd att göra eftersom den kan ge 1.5hp. Det kan också vara bra att stämma av så man kan all bas inför de kommande mattekurserna som vi ska läsa denna termin. 
Det visade sig även vara nyttigt för de som aldrig har skrivit en tenta förut. Jag kommer själv ihåg när jag skrev min första tenta och hur mycket regler och konstigheter det var. 
 
Efter tentan fick vi en liten håla innan vi skulle ha en föreläsning. Föreläsningen var med Svante Linusson, som är en ganska uppmärksammad matematiker. Denna föreläsning hade egentligen ingenting med vår kurs att göra utan var mer för att förklara hur matematik finns i vårt valsystem och när vi söker till högskolan. 
 
När föreläsninen begav vi oss till Nymble, också känt som kårhuset. Där stod dörrarna på vid gavel och de hälsade oss välkomna till kårens dag. På kårens dag fick vi chansen att gå runt och prata med representater från kårens alla orginisationer, så som idrottslag, eventfixare, skoltidningen (Osqledaren) och många fler. Det var kul att se vad det finns att engagera sig i eller saker att ta del av.
När man kände sig nöjd och belåten var det bara att traska hem. På kvällen anordnade även kåren en fest för alla nyantagna (andra var också välkomna såklart). Denna deltog jag inte i eftersom jag redan var hemma i Enköping då.