Kursstart

Måndag och inte vilken måndag som helst! Det är måndagen som sätter start för mina studier på Civilingenjörsprogrammet på KTH.
Detta är dagens då våra kurser drar igång på riktigt. Hittills har vi endast haft intro-matte, som inte ens har varit en obligatorisk kurs (trots att de flesta gick på den och skrev tenta), och nØlleperiod. Värt att observera är att bara för att kurserna drar igång är nolleperioden inte över än!
 
Jag som läser media läser dessa kurser denna termin:
 
 
För er som inte är så haj på hur högskolesystemet fungerar kan jag berätta lite kort att nu i ca 9 veckor framöver pågår period 1. När period 1 är avslutad går vi vidare till period 2 och läser nya kurser. Som ni ser kommer jag läsa Intro till medieteknik och Envarren de första 9 veckorna innan jag går över till Grafisk teknik och Algebra. ProInt är en kurs som kommer sträcka sig över de hela tre första åren, denna kurs kommer vara en kurs som binder samman alla kurser vi läser under våra tre år.
 
Klockan 10 började vi med en studietekniks-information. Några av er kommer kanske ihåg när jag hade studieteknik med Björn förra terminen och var helt blowed away. Dessa informationstimmar kändes inte alls givande tyvärr... Kanske var det för att hon bara gick igenom skillnaden mellan gymnasiet och högskolan, och för någon som redan har studerat på KTH i ett halvår kändes detta lite meningslöst.
Efter lunchen var det dags för vår första matteföreläsning i Envarren. Det blev mycket allmänn information men det är ju så det brukar se ut i början av en kurs. Lika så med föreläsningen vi hade i Intro till Medieteknik efter matten.
Personligen tycker jag att det är bra att läraren presenterar sig, presenterar hur hen tänker lägga upp kursen, vilket material vi behöver och hur vi kommer åt det och även berättar vad som förväntas av oss. Envarren är en vanlig F-A kurs medans Mediteknikskursen är en Pass/Fail kurs, detta betyder även att de har lite olika moment och uppbyggnader. Till exempel har Medieteknikskursen ingen tenta utan hemuppgifter och projektarbeten. Mer om det under kursens gång.