Intro-matte, hunduppvisning och välkomstgasque

Ingen mjukstart här inte - dag två var fulladdad!
 
Dagen började med att jag kom upp från tunnelbanan och möttes av ett gäng KPH:are (Medietekniks faddrar). De är alltid laddade med massa energi och det är omöjligt att få en dålig start på dagen då!
 
 
Först på schemat stod det Intro-matte. Detta är alltså en kurs som ligger utanför vårt program men är en intro till vår första riktiga mattekurs. Den är alltså inte obligatorisk men är ändå en riktig kurs som ger hp-poäng. Det kan vara skönt att ha en liten lätt start så allt inte bara blir pang på!
Efter matten var det lunch. Rutinerad som jag är hade jag med mig en matlåda. Alla splittrades upp - antingen gick man och köpte mat eller gick och värmde på sin matlåda. Efter lunchen samlades vi för att få en lektion om hur en Gasque (sittning/middag)  går till. I 20 minuter satt vi och lyssnade på en rutinerad Medietekniker. Han berättade om sånger, bordsplacering och annat som brukar hända under en gasque. Denna föreläsning blev till ett helt drama och jag kan tyvärr inte riktigt återberätta det på ett bra sätt. Men det hela resulterade i att två stycken nollor avslöjade att de inte alls var nollor utan i självaste verket Medias sångledare (middagens toastmaster). Det visade sig också att all information vi hade fått i 20 minuter bara var lurendrägerier. Sångledarna drog sedan den riktiga informationen om hur en Gasque går till. 
 
 
När Gasque-vettet var klart fick vi information från KTH's sjuksköteterskor, kurator, specialhjälp och bibliotek. 
Efter all information gick vi, lixom många andra program, ner till maskinparken som ligger mitt på campus. Där fick vi se en hunduppvisning från KTH's väktare. Väktarna på campus är alla hundförare och visade därför upp hur de jobbar. Det var riktigt bra att få ett ansikte på dem, kunna ställa frågor och höra hur de jobbar. 
 
 
När uppvisningen var över begav vi oss upp till borggården, alltså den fina innegården som omsluts av D- och E-huset. Där hängde vi alla tillsammans innan det var dags att bege sig upp till META (Media och datas sektionshus). På META var det dags för vår allra första Gasque. Jag har då aldrig sjungt och skålat så mycket under en och samma middag! Det var så ofta att vi inte ens kunde ha en normal konversation med våra bordskamrater utan att ständigt bli avbrutna. Det var heller aldrig en tråkig minut! Jag kommer garanterat skriva mer om våra gasquer längre fram, men något jag tänkte på var: Jäklar vad kul det är att gå media där alla älskar att göra film! Det bjuder alltid på så mycket roliga klipp under middagen!
 
 
 
Alla bilder i detta inlägg är tagna av Medias duktiga fotografer.