Information och Phångarna på Phortet

Första på torsdagens schema stod det, som de tidigare dagarna, intro-matte. Jag som hade kommit hem väldigt sent dagen innan och faktiskt har läst matte i ett halvår på KTH redan, kände väl att jag kunde unna mig en liten sovmorgon. Men mina tappra kursare var där från klockan 9 till 12. 
Jag dök sedan upp vid lunchtid för att ta del av alla informationsföreläsningar. Mellan 12.45 och 16.30 var det nästan non-stop med information. Vår programansvariga lärare gick igenom medietekniksprogrammet i korthet. Hur upplägget ser ut för de kommande fem åren och även vad medieteknik är. Sedan kom terminens lärare upp och presenterade sig. De hade även en genomgång av de kurserna som de ska hålla i. Detta var otroligt bra! Vi fick chansen att ställa frågor, veta vad som kommer förväntas av oss under kursen, hur examineringen går till och massa annan bra information. Jag är väldigt taggad på vår första kurs - intro till medieteknik - som startar om ca 1½ vecka.
Efter informationen fick vi lite tid att återhämta oss innan det var dags för Phångarna på Phortet (fångarna på fortet). Det började med att vi möttes i våra nollegruppet - min heter Majestix - där vi la upp taktiken. Det var mycket fjäsk som skulle förberedas och övas in (rum-vakterna är lätt-mutade).
 
 
Allt fjäsk gjorde susen kan jag berätta! Vi lyckades samla in alla nycklar utom en (det var ett rum där vi inte kunde fjäska oss till en nyckel). 
 
 
Det går inte riktigt att återberätta allt. Men jag tror ni fattar principen. Vi sprang runt i flera timmar och gjorde utmaningar. Det var riktigt kul och framförallt på slutet när vi gick in på borggården. Det var alldeles mörk, hög musik spelade (orginalmusiken från fångarna på fortet), ledarna hade facklor och stämningen var på topp.
Vi tog inte hem segern men det var en riktigt kul kväll!