Dome of Visions

Klockan nio började skol-dagen idag.
Oftast är dagarna uppdelade så att vi har en heldag med medieteknik eller en heldag med matte. Idag var det medieteknik som gällde.
Vi började med en föreläsning där vi fick lyssna hur varje kurs, varje delmoment, förhoppningsvis kommer leda till en examen i medieteknik. De är även noga med att berätta för oss hur betygen inte spelar någon större roll utan din personlighet och hur du bygger upp dig själv med erfarenheter och engagemang. Detta tycker jag är väldigt skönt, det är skönt att slippa en hets om betyg och istället ge ett klimat där det är okej att prova nya saker och utvecklas som person.
 
Efter denna lite kortare föreläsning förflyttades dagens undervisning ut hit:
 
 
Exakt, in i kupolen - även känt som Dome of Visions. Detta är ett riktigt häftigt ställe som ligger precis i utkanten av campus alldeles intill Valhallavägen. Inuti kupolen finns det ett litet två-våningshus. Runt om, på insidan, finns det sittplatser och mycket plats för plantering där det växer alla möjliga frukter, grönsaker och örter. Så fruktansvärt mysigt!!! Tills solen låg på vill säga och detta förvandlades till ett växhus och värmen steg.... (Tips! Googla Dome of Visions om ni är nyfikna på detta ställe och vill kolla på fler härliga bilder)
Hur som helst. Här inne fick vi för första gången i träffa våra projektgrupper. Dessa grupper kommer vi ha genom hela kursen och genomföra olika projekt med. Idag spenderade vi hela dagen med att lära känna varandra (alla har så härliga bakgrunder och personligheter!!) och göra reflektionsuppgifter. Vi blev även bjudna på lunch och fika här inne - lyx! Ungefär 5.5h spenderade vi här inne innan dagen var slut. Det var en intensiv dag med mycket reflektioner och uppladdning inför de kommande studierna.
 
När vi hade slutat underevisningen begav vi oss till en mindre föreläsningssal för att möta upp Phösarna (de som har hand om mottagningen). Där hade de information om N0llepubrundan. För som ni minns är inte mottagningen över bara för att kurserna har börjat.
Efter informationen gick vi för att äta lite snabbt innan det var dags att gå runt på alla puber som finns utspritt på campus. KTH's campus är lika stort som Gamla Stan så det har ju sina kvadratmeter man kan röra sig på. De olika sektionerna har sina puber på campus och denna kväll stod alla öppna för oss nyantagna (även alla inblande i mottagningen) att besöka. Det enda som behövs är ett nolleband (fås av phösare), nollesymbol och ID (18-årsgräns) - inga entréavgifter eller andra jobbiga krav (som att du måste vara sektionsmedlem, detta brukar vara ett krav), dock så blev det ju en hel del köande eftersom det var många som var ute på rundan.
Jag och några av mina klasskamrater hann ta oss runt till en hel del puber och samla några märken. Dessa märken ska ju självklart sys på fracken sen.
 
 
 
Behöver jag ens säga att det blev en sen kväll natt?