Lunchföreläsning och SM0

Skoldagen började klockan tio när vi samlade ihop vår projektgrupp för att slå våra kloka huvuden ihop.
Det var dags att börja klura på vart vi vill på studiobesök, och även försöka ta oss in på de företagen. Vilket ni säkert vet är lättare sagt än gjort ibland. Många företag tar inte emot studiebesök eller nyfikna studenter.
En av våra uppgifter i medieteknikskusen är nämligen att gå på minst två studiebesök. Vi måste kontakta företagen, besöka företagen och sedan redovisa våra besök.
En liten bit på vägen kom vi.
Sedan var det dags att bege sig mot föreläsningssalen där vi skulle ha en lunchföreläsning med ViaPlay. Är inte lunchföreläsning GULD? Man kan sitta och smaska på gratismat medan de pratar om något intressant, kanske delar de ut lite gratissaker som ViaPlay gjorde.
ViaPlay började presentera lite vad de sysslar med och hur utvecklingen inom deras mediaconcern (MTG Media) går. MTG Media står bakom allt från radio, tv till digitala tjänster och som medietekniker gäller det att hänga med i mediautvecklingen samtidigt som man förstår människans mediabruk. Någonting jag tycker är intressant och main-fokuset på min utbildning såklart. 
Efter föreläsningen satte vi oss och pluggade i biblioteket. Eller så effektiva var vi kanske inte... Det är ju så spännande att lära känna sina klasskamrater och vissa connectar man ju lte extra med - då har man mycket att prata om! Vid fem-tiden var det dags för SM0 - Semtionsmöte för 0:an. Tänk er en blandning av styrelsemöte och elevrådsmöte, lite så är ett sektionsmöte. Detta var väldigt allmänt och endast för att informera oss om hur det brukar gå till på ett sektionsmöte. 
 
Vår härliga sektionsordförande Disa
 
 
Efter sektionsmötet var det dags för årets första sektionspub men jag hoppade faktisk över det. Istället begav jag mig hemåt, väldigt sliten efter många sena kvällar. 

Matte och Kårspex

Vad finns det att säga om en dag som måste spenderas i skolan efter en utgång kvällen innan?
Även fast vi inte började för än klockan 10 var det lite kämpigt. Vi hade matte och hjärnan fungerade nog lite segare än vanligt... Lyckligtvis var detta den enda föreläsningen vi hade för dagen. Däremot hade vi en övning (kan liknas som en vanlig lektion på gymnasiet där läraren har undervisning varvat med att man löser uppgifter på egen hand). Som tur var hann vi sitta i gräset på borggården, ladda upp med lite vila och god lunch innan det var dags.
 
 
Jag smet faktiskt lite tidigare för att jobba. Men kom sedan tillbaka till campus för att äta middag med ett gäng innan vi drog till söder. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle gå på Kår-Spexet på Söderteatern. Detta slog mina förväntningar med HÄSTlängder. Oj, oj, oj vad bra de var! Nog för att de har vunnit SM i år men denna teater var fruktansvärt bra! Tyvärr var detta sista föreställningen av denna uppsättning men jag tror att jag kommer bli ett troget Spex-fan som kommer att gå på allas deras uppsättningar.
 
 
1

Dome of Visions

Klockan nio började skol-dagen idag.
Oftast är dagarna uppdelade så att vi har en heldag med medieteknik eller en heldag med matte. Idag var det medieteknik som gällde.
Vi började med en föreläsning där vi fick lyssna hur varje kurs, varje delmoment, förhoppningsvis kommer leda till en examen i medieteknik. De är även noga med att berätta för oss hur betygen inte spelar någon större roll utan din personlighet och hur du bygger upp dig själv med erfarenheter och engagemang. Detta tycker jag är väldigt skönt, det är skönt att slippa en hets om betyg och istället ge ett klimat där det är okej att prova nya saker och utvecklas som person.
 
Efter denna lite kortare föreläsning förflyttades dagens undervisning ut hit:
 
 
Exakt, in i kupolen - även känt som Dome of Visions. Detta är ett riktigt häftigt ställe som ligger precis i utkanten av campus alldeles intill Valhallavägen. Inuti kupolen finns det ett litet två-våningshus. Runt om, på insidan, finns det sittplatser och mycket plats för plantering där det växer alla möjliga frukter, grönsaker och örter. Så fruktansvärt mysigt!!! Tills solen låg på vill säga och detta förvandlades till ett växhus och värmen steg.... (Tips! Googla Dome of Visions om ni är nyfikna på detta ställe och vill kolla på fler härliga bilder)
Hur som helst. Här inne fick vi för första gången i träffa våra projektgrupper. Dessa grupper kommer vi ha genom hela kursen och genomföra olika projekt med. Idag spenderade vi hela dagen med att lära känna varandra (alla har så härliga bakgrunder och personligheter!!) och göra reflektionsuppgifter. Vi blev även bjudna på lunch och fika här inne - lyx! Ungefär 5.5h spenderade vi här inne innan dagen var slut. Det var en intensiv dag med mycket reflektioner och uppladdning inför de kommande studierna.
 
När vi hade slutat underevisningen begav vi oss till en mindre föreläsningssal för att möta upp Phösarna (de som har hand om mottagningen). Där hade de information om N0llepubrundan. För som ni minns är inte mottagningen över bara för att kurserna har börjat.
Efter informationen gick vi för att äta lite snabbt innan det var dags att gå runt på alla puber som finns utspritt på campus. KTH's campus är lika stort som Gamla Stan så det har ju sina kvadratmeter man kan röra sig på. De olika sektionerna har sina puber på campus och denna kväll stod alla öppna för oss nyantagna (även alla inblande i mottagningen) att besöka. Det enda som behövs är ett nolleband (fås av phösare), nollesymbol och ID (18-årsgräns) - inga entréavgifter eller andra jobbiga krav (som att du måste vara sektionsmedlem, detta brukar vara ett krav), dock så blev det ju en hel del köande eftersom det var många som var ute på rundan.
Jag och några av mina klasskamrater hann ta oss runt till en hel del puber och samla några märken. Dessa märken ska ju självklart sys på fracken sen.
 
 
 
Behöver jag ens säga att det blev en sen kväll natt?