Terrordåd och påskris

 Fredagsmorgon,
Dagens endaste lektion är inställd så jag packar och städar mitt rum i lugn och ro. Jag ska åka från Stockholm till Enköping och inte komma tillbaka på 10 dagar. 
Jag längtar något fruktansvärt till att få komma hem. Jag vet att jag har lite ärenden att göra på stan innan jag kan åka hem och lämnar därför huset några timmar innan vad jag egentligen behöver göra. Jag åker tunnelbanan till T-centralen och går upp utanför Åhléns ingången. Jag går på drottninggatan innan jag tar en sidoväg för att gå till en butik på gatan bakom Åhléns. Jag köper mina saker och funderar på om jag ska gå och kolla lite i butiker eftersom jag har någon timme att döda innan tåget ska gå. Eftersom jag har packat med mig en hel del saker beslutar jag mig för att inte släpa runt på allt utan istället gå och sätta mig på centralen och vänta. 
 
När jag kommer hem tittar min lillebror på en notis som dyker upp på mobilen. "Moa, en lastbil har krockat in i Åhlens huset i Stockholm" "Va? Konstigt. Jag gick ju där bara för några timmar sedan". Just där och då ryckte jag mest på axlarna för jag förstod nog inte vad som faktiskt hade hänt. 
 
Jag sätter mig i bilen på väg in till Enköping för att äntligen få träffa Lovisa som har kommit hem efter alldeles för många månader. När jag har parkerat i Enköping tar jag upp mobilen och möts av meddelanden där folk frågar mig hur jag mår och vart jag befinner mig. Någonstans där började jag förstå att lastbilen som hade kört i Stockholm är allt annat än en olycka. 
 
Vad hade hänt om min lektion inte hade blivit inställd?
 
Facebook svämmade över att hjälpsamma kommentarer, hur fantastiska var inte ni svenskar i denna situation? #OpenStockholm var överallt där folk erbjöd skjuts, bostad och mat. Mamma var en av dem som blev fast i Stockholm, detta löste sig dock bra eftersom hon kunde ta min säng här i Stockholm. 
Men jag är fruktansvärt stolt över alla svenskar som hjälpte varandra och polisen som gjorde en bra insats.
 
 
 
  
 
Det jag tidigare hade köpt uppe i stan var påskpyssel. Bland annat dessa ägg som jag, mamma och Isak målade. Sedan stack vi en liten hängare i dem, knöt ett band i ögglan och satte dem i påskris (som jag var ute och plockade). 
Jag och Isak var även inne i Enköping för att fixa påskägg till mamma och pappa. Mamma blev som ett litet barn på julafton när hon upptäckte sitt stora påskägg. Det värmer ens hjärta att kunna ge tillbaka till sin mamma som har gjort så mycket för en.