Sushi-kväll

För några helger sedan kom Oliver och Elin för att hälsa på. Och detta är lätt en av de bättre kvällarna jag har haft här i Stockholm.
När de kom bjöd jag på en fördrink medan vi tillsammans lagade sushi - något ingen av oss hade gjort tidigare. Det var riktigt kul och efter denna kväll är det något jag starkt rekomenderar att göra! Dra ihop ett gäng och laga sushi tillsammans. Det är väldigt socialt och alla kan göra sina egna favoriter. 
 
  
 
Sedan dukade vi, hällde upp vin och ställde fram våra mästerverk. Här satt vi sedan i timmar och pratade om allt mellan himmel och jord.
Jag är så fruktansvärt tacksam för att vi fortfarande har kontakt trots att vi bor i två helt olika städer, har olika umgängeskretsar, olika intressen och har tre helt olika scheman. Det är sanna vänner det! 
När alla ljus speglade sig i vattnet utanför fönstret och vi hade druckit ur våra glas gick vi till sängs.
 
 
När vi vaknade på söndagen sken solen utanför. Vi åt frukost och tog oss sedan en promenad till Söder där vi sedan åkte båt tillbaka. Efter det var det dags för mig att säga hejdå till Oliver och Elin som skulle bege sig tillbaka till Uppsala. Jag satte mig på balkongen med lite lunch och plugg. Kvällen avslutades med att jag blev bjuden på grillmiddag, vilket inte heller var helt fel. 
Det var den fina helgen. 

  
 
 

Påskharen

Det blev ingen riktig påsk för min del eftersom jag åkte utomlands.
Men innan jag lämnade Stockholm (veckan innan påsk) passade jag på att vikariera för påskharen. Jag hade köpt ett stort ägg och fyllt det med lite smått och gott. Jag gömde det la det uppe på hans PS4 (som till hans försvar står lite gömt). Sedan åkte jag hem. Hela helgen (innan påsk) städade han och jag fasade för att han skulle hitta påskägget för tidigt (innan påsk). Sen på måndagen ringde han mig. Han berättade hur rent och städat det var nu, hans mamma hade till och med tagit bild och skickat till alla hon kände - för såhär städat hade det minsann aldrig varit. Men hade han hittat mitt ägg? Nej.
Jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att döda hans stolta känslor. "Förlåt, men så bra har du inte städat....För jag gömde ett påskägg i ditt rum för en vecka sedan"
 
  
 
Skrattar bäst som skrattar sist. 
I måndags, annandag påsk, klev jag ur duschen och där stod han. "Nu är det din tur att leta". Han var lite snällare än mig så jag hittade mitt påskägg lite fortare. Trodde jag. "Ja det var ett..." säger han och ser så där lurig ut som bara han kan göra. 
Två ägg, ett fullt med massa god choklad och ett fullt med jordgubbar. Han kan han.

Terrordåd och påskris

 Fredagsmorgon,
Dagens endaste lektion är inställd så jag packar och städar mitt rum i lugn och ro. Jag ska åka från Stockholm till Enköping och inte komma tillbaka på 10 dagar. 
Jag längtar något fruktansvärt till att få komma hem. Jag vet att jag har lite ärenden att göra på stan innan jag kan åka hem och lämnar därför huset några timmar innan vad jag egentligen behöver göra. Jag åker tunnelbanan till T-centralen och går upp utanför Åhléns ingången. Jag går på drottninggatan innan jag tar en sidoväg för att gå till en butik på gatan bakom Åhléns. Jag köper mina saker och funderar på om jag ska gå och kolla lite i butiker eftersom jag har någon timme att döda innan tåget ska gå. Eftersom jag har packat med mig en hel del saker beslutar jag mig för att inte släpa runt på allt utan istället gå och sätta mig på centralen och vänta. 
 
När jag kommer hem tittar min lillebror på en notis som dyker upp på mobilen. "Moa, en lastbil har krockat in i Åhlens huset i Stockholm" "Va? Konstigt. Jag gick ju där bara för några timmar sedan". Just där och då ryckte jag mest på axlarna för jag förstod nog inte vad som faktiskt hade hänt. 
 
Jag sätter mig i bilen på väg in till Enköping för att äntligen få träffa Lovisa som har kommit hem efter alldeles för många månader. När jag har parkerat i Enköping tar jag upp mobilen och möts av meddelanden där folk frågar mig hur jag mår och vart jag befinner mig. Någonstans där började jag förstå att lastbilen som hade kört i Stockholm är allt annat än en olycka. 
 
Vad hade hänt om min lektion inte hade blivit inställd?
 
Facebook svämmade över att hjälpsamma kommentarer, hur fantastiska var inte ni svenskar i denna situation? #OpenStockholm var överallt där folk erbjöd skjuts, bostad och mat. Mamma var en av dem som blev fast i Stockholm, detta löste sig dock bra eftersom hon kunde ta min säng här i Stockholm. 
Men jag är fruktansvärt stolt över alla svenskar som hjälpte varandra och polisen som gjorde en bra insats.
 
 
 
  
 
Det jag tidigare hade köpt uppe i stan var påskpyssel. Bland annat dessa ägg som jag, mamma och Isak målade. Sedan stack vi en liten hängare i dem, knöt ett band i ögglan och satte dem i påskris (som jag var ute och plockade). 
Jag och Isak var även inne i Enköping för att fixa påskägg till mamma och pappa. Mamma blev som ett litet barn på julafton när hon upptäckte sitt stora påskägg. Det värmer ens hjärta att kunna ge tillbaka till sin mamma som har gjort så mycket för en.