The Strip

 
Det första jag såg när vi körde in i centrum av Las Vegas var Empire State Building. Kan ni förstå min lycka? Jag kände mig hemma! Sedan såg jag Chrysler Building, Frihetsgudinnan, Grand Central Terminal, och alla ikoniska NYC-saker. Jag gick aldrig in i någon byggnad utan bara förbi dem men det räckte för mig. 
 
 
Jag vet inte hur många gånger vi gick upp och ner längs the Strip. Det är "huvudgatan för turister". Efter denna gata ligger det en massa turistattraktioner, shopping och resturanger. Åk i världens högsta parisehjul eller åk upp i Stratosphere som vi gjorde (går att skydive:a därifrån eller åka attraktioner där uppe). Det finns oändligt med shoppingcentrum, många fancy ones men även malls med affärer som vi dödliga också har råd med. Många casion har "visningar" som kan vara roliga att kolla på, till exempel Bellagio har den berömda fontänshowen. Det finns även många föreställningar - stora som broadway till små uppträdanden i mallen. Ni hör ju hur mycket som händer på denna gata!
 
 
 
 
Allt på the Strip är perfekt - varenda byggnad, varenda palm, varenda dekoration, varenda detalj. Ur arkitekt- och tekniknörds perspektiv är det riktigt coolt! Men det är även lite för perfekt, nästan så det blir lite fejk. The Strip är verkligen ett turistområde.
 
 
På the Strip finns det olika områden som är inspirerat av olika städer. På bilden har ni till exmpel Caesars Place som är inspirert av Rom som ni kanske kan lista ut. Här finns det till exmpel ett litet Colosseum och en fontän som ser ut precis som Fontana di Trevi. Andra städer som finns representerande är bland annat Paris, Egypten, New York och Venedig.