Death Valley National Park

När vi hade lämnat Skydive-anläggningen åkte vi tillbaka till hotellet för att hämta upp de andra. Vi packade in alla våra saker och började vår resa mot öknen. 
 
 
Death Valley är känt för att hålla i rekordet för den högsta temperaturen på jorden - jag kan säga att denna plats levde upp till sitt rykte!
Det var 119-121 (beronde på vart vi befann oss) vilket är ungefär 48-50℃. Detta var ingen värme att leka med, det var ungefär som att gå runt i en bastu!
 
När vi först körde in i Death Valley stannade vi på denna plats:
 

Zabriskie Point

För ungefär nio miljoner år sedan torkade en sjö ut och lämnade detta fantiska landskap.
 
 
 
 
 
 
Efter att ha lämnat denna plats bakom oss åkte vi till Besökscentret. Där dök vi in för att kyla ner oss i AC:n och kolla på en utställning om Death Valley. Sedan bar det vidare till detta ställe:

Mesquite Flat Sand Dunes

Detta är öken på riktigt. Bara sand.
 
 
 
 
 
Efter en hel dag i öknen och värmen var det skönt att åka bil i många timmar (AC:n på högsta nivå), extra skönt när jag och Linnea fick styra över musiken hela vägen! Till slut kom vi fram till en camping och vi packade ur våra saker. Tanken var att vi skulle sova under stjärnorna denna kväll men när vi låg där på våra madrasser under bar himel och umgicks kom det en regndroppe. Efter det hoppade alla upp och det flög tält till höger och vänster! Kan berätta att det inte kom något regn... Kvällen var riktigt mysigt när vi alla satt ute, åt grillat till middag följt av nutella&jordgubbs crepes.