9 November

Det var en lång dag, nionde november, en dag som gick till historien.
 
"Okej så vallokalerna stänger inte för en vid ett svensk tid. Detta betyder att de första resultaten från östkusten kommer komma in allra tidigast klockan två. Men de sista vallokalerna på västkusten stänger inte för en vid fem. Innan dess kommer man inte kunna förutse en vinnare. Okej men då går jag upp vid fem och kollar hur valet ligger till. Vid klockan sex har dem de tidigare åren erkänt sin förlust så borde jag hinna se lite röstning komma in men samtdigt se vem som vinner." 
Sagt och gjort. Jag ställde klockan och vid fem förväntade jag mig att vakna till rubrikerna "Hillary ser ut att bli USAs nästa president" Men istället vaknade jag upp till "Chokerande! Trump på väg mot Vita Huset"
 
Vid halv sju var det fortfarande inte helt klart. Även fast det såg dystert ut för Hillary så fanns hoppet. Jag tog mig till jobbet men höll mig uppdaterad på vad som skedde. Sen efter åtta kom resultatet. Trump var USAs nya president. 
 
 
Två bilder från i våras när jag var och besökte Vita Huset 
 
 Efter 9.5 timmes jobb var jag ganska färdig med dagen. Jobbet hade gått bra och jag varit roligt. Men en konstig känsla hade funnits i kroppen hela tiden. Trump som president? Det gick inte riktigt att smälta. 
Jag tog mig hem (behövde skotta fram bilen efter snövädret!), åt middag och gick och la mig tidigt. 
Inte nog med att jag tänker på valet så tänker jag även på snön. Lika mycket snö som kom här i dag kom när det var snöstorm i USA . Roligt att jämföra hur samhället hanterar detta väder. Men en sak är säkert - jag och barnen tar vara på det och leker!