Thanksgiving

Veckorna bara springer iväg. Snart har även november passerat! Jag känner att denna höst har varit väldigt händelserik i jämförelse med hur mina höstar brukar vara i Sverige. Sen valet i USA har jag - förutom att jobba - varit på fotomässan och Mat&Vin mässan, firat fars dag, dragit med kompisarna ut i pulkabacken, träffat kompisar, firat mamma ute på resturang och varit på Taxinges julmässa. 
 
Planerna fortsätter. De kommande veckorna är fullbokade. Jag älskar det! 
 
Idag har jag en Thanksgiving middag för mina kompisar. Att jag får chansen att dela med mig av en tradition som jag fick fira i USA betyder jättemycket. Thanksgiving är även min favorit-högtid som firas i USA. Man bara umgås, äter gott och är tacksamma - kan ju omöjligt blir bättre än så!
 
Här nedanför ser ni några bilder från förra Thanksgiving. Vi var ute på Long Island och plockade pumor med hela familjen. 
 
 
 
 
 

The Painted Ladies & Haight-Ashbury

När vi hade kommit i land efter vår segling satte vi oss i bilen igen. Vi åkte upp och ner (mycket backar i San Francisco), vissa hus och gator var hur fina som helst medan andra var riktigt risiga. Till sist svängde vi in på en gata som hette Steiner Street - en gata känd för sina färgglada hus eller The Painted Ladies som de också kallas. 
 
 
Vi fortsatte sedan åka och vi åkte förbi en hel del street art - något jag gillar!
 
 
Till sist stannade vi i ett område som heter Haight-Ashbury. Detta område är känt för sin hippie-kultur då det sägs vara ursprunget till kulturen.    
 
 
Tiden hade tickat i väg och det dåliga vädret började komma tillbaka.  
 
 
Vi hoppade in i bilen och körde ut ur San Franciscos stadskärna. Vi åkte till In-n-out Burger (känd hamburgarekedja) för att äta middag.  Sedan åkte vi till hotellet, fick ett rum som vi gjorde oss hemma i men var sedan tvungna att byta... Inte nog med det så vaknade vi tidigt på morgonen av brandlarmet, följt av att det kom brandbilar, brandmän och poliser till platsen.  Ingen fara skedd som tur var!

Sailing under Golden Gate Bridge

På eftermiddagen tog jag och Linnea oss ner till pier:erna för att segla. Målnen hade börjat skingra, solen tittade fram och blåsten avtog. Väldigt tur hade vi med vädret!
 
 
Direkt när vi kom ut på vattnet tog vi ett varv runt Alcatraz. Ni vet fängelset som är ett av de mest rymningssäkra i världen och hade många kända fångar? Idag är fängelset endast för turister. Jag hade önskat få en guidad tur där men tyvärr säljs biljetterna ut flera månader innan vilket vi hade missat...
 
 
Sedan satte vi segel mot Golden Gate bron.
 
 
Utsikten över San Francisco från vattnet var riktigt fint!
 
 Lägg märket till den lilla fenan, i vattnet till vänster, som tillhör en av delfinerna som simmade förbi oss.