Memorial Day Weekend

Hela helgen har bjudit på skinande sol och runt 30-graders värme! I helgen har det även varit fullt ös medvetslös - men vilken fantastisk helg det har varit!
 
I fredags var barnen lediga från skolan så jag började jobba åtta på morgonen till ungefär halv fyra på eftermiddagen. På kvällen åkte jag och Rebecca till White Plains för middag. Vi satt på en uteservering och åt sushi medan solen gick ner. Vi tog också en snabbis på Target innan vi åkte hem. 
 
 
 
På lördagen tog vi tåget in till Manhattan och sedan tunnelbanan ut till Coney Island i Brooklyn. Vilket fantastiskt område! Det var väl kanske lite väl mycket folk där ute eftersom det är holiday weekend men det gick bra ändå. Vi låg mestadels på stranden eftersom vattnet var alldeles för kallt och köerna till allt annat var alldeles för långa. Hinner jag kommer jag nog försöka åka dit ut en gång till för att gå runt och upptäcka området. På kvällen tog vi tunnelbanan tillbaka till Manhattan, köpte med oss Shake Shack och åkte tåget hem. Senare på kvällen drog vi till White Plains. En drink slank ner men mer än så hände inte. 
 
 
 
På söndagen tog vi återigen tåget in till Manhattan. Vi kände att det var dags att checka av Black Tap från våra bucketlists. Jag hade förberett mig på att få vänta i kön i timmar (så populärt är stället). Men knappt en timme fick vi vänta. Deras burgare var riktigt goda och deras shakes riktigt instagram-vänliga. Vi tog sedan tunnelbanan ut till DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass), Brooklyn. Detta område ligger alltså emellan Manhattan Bridge och Brooklyn Bridge. Rekomenderar starkt detta ställe för en liten promenad med kameran i högsta hugg! Söndagskvällen avslutades sedan hemma hos mig med tacos! De svenska au pairer som bor i USA förstår min excitment över detta. För er andra kan jag förklara att det är ytterst saknat!
 
 
 
 
 
 
Idag, måndag, är det Memorial Day. Memorial Day är alltid sista månaden i May och då är barnen lediga från skolan. Dagen är tillägnat till alla som har avlidit i krig när de har tjänstegjort i USA's militär. Dagen är också den inofficiella starten på sommaren. Helgen firas oftast med parader, BBQ's, trädgårdsfester, resor eller strand-häng. 
Min värdfamilj har åkt iväg till barnens mormor och morfar denna helg. Vilket ger mig ledigt, däremot har jag inga planer än så i får se vad som händer. 

32 degrees and a lullaby

Vi hade ända upp till 32 grader idag, så fruktansvärt skönt! Eller..? Kanske lite för varmt faktiskt... Det blir aldrig riktigt svalt på kvällen här, vid 7 tiden var det fortfarande 26 grader! Hur som helst så jobbade jag lite på brännan idag och tog hand om barnen. Ganska lugn dag faktiskt. 
Bästa med idag var när jag skulle gå och lägga barnen. Varje gång jag lägger dem sjunger jag min favorit-vaggvisa. Det är en svensk vaggvisa som har följ mig i min uppväxt. Idag när jag skulle lägga barnen så sjunger en av tjejerna hela sången för mig, på svenska! Det gjorde mig så rörd att hon har lärt sig den och älskar den lika mycket som mig. När jag hade sjungit för henne ikväll drog hon mig tätt intill, säger "I Love you Moa" och pussar mig på kinden. Mitt hjärta ♥️


A Broken Heart

 
Just nu är det så fruktansvärt jobbigt att kastas fram och tillbaka mellan olika känslor. Jag vet inte ens vart jag ska ta vägen. 
Ena stunden saknar man allt som påminner om Sverige och är redo att lämna USA. Andra stunden ser jag New York som det enda rätta stället, jag har byggt upp ett liv här som jag är så fruktansvärt stolt över och aldrig vill lämna. 
Hjärtat brister sakta men säkert. Hur gör man plats för två ställen på en och samma plats? Varför känns det som jag måste välja ett ställe? I Sverige finns ingen att dela mina New York upplevelser med men i New York finns inte mina älskade från Sverige.  
Hur ska jag kunna plocka ihop bitarna av mitt hjärta, sätta mig på en flyg och aldig komma tillbaka till det liv jag har här just nu. För även om jag kommer kunna åka tillbaka till NYC på semester kommer det aldrig vara detsamma...
 
Förra veckan var jag så taggad på att få komma tillbaka till Sverige. Att få träffa alla saknade människor, att skapa nya minnen och börja ett nytt kapitel av mitt liv.
Denna vecka sitter tårarna i halsgropen hela tiden. Jag vill inte lämna, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte - inte ens lite.