See you in Mexico

 
Jag började dagen med en favorit-frukost (bagel+bär) med Marce. Som jag skrev förut var Marce min värdfamiljs au pair för två år sedan. I 12 dagar (kan inte fatta hur snabbt tiden har gått!?) har hon bott med oss här. Vi har kommit varandra nära och hängt en hel del tillsammans. 
När vi hade ätit frukost och var påväg att lämna huset hörde vi en rejäl smäll - det nästan skakade i golvet. Vi kollade på varandra i skräck och sprang till fönstret för att kolla vad som hade hänt. Utanför fönstret såg vi en lastbil som hade vält precis i korsningen utanför vårt hus. På några minuter var 4 polisbilar på plats. Det tog inte lång tid innan en ambulans och massa brandmän också var på plats. 
Vi lyckades ta oss förbi olycksplatsen och kunde åka till Target och även till Party City. Sedan kom vi hem, åt lunch, åkte för att hämta tjejerna på skolan och tillbaka hem. Jobbdagen gick riktigt snabbt och på kvällen åkte jag och Marce med tjejerna till ett café för en avskeds-fika. Sedan åkte vi till tågstationen för att ta förväl. Det var faktiskt jobbigt att ta förväl och det kommer bli tomt utan henne. 
Nu på kvällen har jag ätit middag med Rebecca. Hon hade hört om ett erbjudande där man fick en gratisburgare. Som den fattiga au pairen man är kunde jag ju självklart inte motstå! 
Nu är jag väldigt trött och hjärtat känns lite tungt efter dagen, så det är dags att få sin skönhetssömn! 
Godnatt New York, godmorgon Sverige

Easter

 
Nu har ännu en högtid passerat här i USA. Denna gång var det påsk.
Jag började som sagt långfredagen - Good Friday med att åka in till City. Jag gick förbi Rockefeller Center och kollade på påskdekorationerna. Sedan mötte jag upp Amelia och hennes kompisar för att gå på MoMA. Vi avslutade sedan kvällen på en mysig grekisk resturang. 
påskafton - Holy Saturday eller Easter Eve, gav jag mina värdbarn ett svenskt påskägg (väldigt uppskattat!). Efter att ha pratat med familjen hemma i Sverige och önskat dem en glad påsk åkte jag för att hämtade Rebecca. Vi åkte till IKEA i New Jersey. Där åt vi lite köttbullar och saker från The Swedish Foodmarket. På kvällen åkte jag till kyrkan. Det blev en sen mässa med min värdfamilj + min värdmammas föräldrar + en familj som är kompisar med min värdfamilj. När vi kom hem från kyrkan (10.30) fixade vi lite påsk-saker.
Här får barnen en korg fylld med godis och liknande på Easter Day. Korgen används sedan till the egg hunt. Massor med plastägg (i storleken av riktigt ägg) är fyllda med små leksaker eller godis. Äggen sprids sedan ut på marken, bakom stenar och träd. Barnen får sedan springa runt och plocka så många ägg de kan i sin korg. 
påskdagen - Easter Day, tog jag det lugnt på förmiddagen. Barnen lekte, letade ägg och fick i sig lite för mycket socker. Vid tolv fick vi en liten drink och massa olika snacks. Vid två tiden dukades det upp ett påskbord. Typisk mat på ett amerikanskt påskbord är Mac&Cheese och skinka. Några timmar senare var det dags för efterrätt. Det var bara att välja och braka mellan tårtor, kakor, pajer och frukt. Jag hade en jättetrevlig påsk men av någon anledning var jag väldigt trött så det blev en tidig säng-gång för min del.
annandag påsk - Easter Monday, hade mina värdföräldrar tagit ledigt vilket betydde att jag var ledig.. Eftersom barnen endast hade haft en snödag under vintern var även de lediga på måndagen. Det blev en slapp dag för oss alla. Jag gjorde inget speciellt under dagen förutom en sväng till TJ Maxx med Marce. 
 
Hoppas ni alla också har haft en bra påsk!

Good Friday

 
Det är Good Friday, eller långfredag som det heter på svenska, och jag är faktiskt ledig. Efter att ha jobbat 40 timmar på fyra dagar så var det väl välförtjänt? Helgen kommer ändå spenderas mestadels med min värdfamilj. Det kommer komma folk över eftersom min värdfamilj hostar en påsklunch. Mer om min påsk kommer senare.
 
Nu har jag precis bokat flygbiljetter - woho! Så om en månad bär det av mot värmare breddgrader! 
Tills dess ska jag njuta av våren här i New York. Jag ska faktiskt sätta mig på tåget till city om bara någon timme.