Locked out

Här kommer en rolig sorglig historia som ni kan skratta åt.
 
Jag kan dra bakgrunden lite snabbt först. I huset jag bor i låser man ytterdörren från insidan och sedan stänger man. Detta är ett väldigt stressmoment för mig som är van med att låsa dörren från utsidan. Varje dag i snart ett års tid har jag fasat över dagen jag ska glömma nyckeln inne, stänga igen dörren och bli utlåst. Detta har gjort att varje gång jag går ut genom ytterdörren måste jag hålla nycklarna i handen och ill-stirra på dem medan jag går ut genom dörren och stänger dörren.
 
Som ni säkert redan har förstått kom dagen som jag fasat över...
 
Jag lämnade huset - olåst så städerskorna skulle kunna komma in - på förmiddagen för att göra lite ärenden. Efter ärenderna åkte jag och hämtade barnen. När vi kom tillbaka till huset var städerskorna fortfarande kvar. Jag ville inte att varken jag eller barnen skulle springa runt och störa dem medan de städade. Vi gick in och lämnade alla våra saker och jag tog med mig lite mat ut till uteplatsen (som ligger precis utanför dörren) där jag gjorde lunch till barnen. Vi satt ute, åt och hade det allmänt mysigt när städorskorna lämnade. Det var inte för än 20 minuter senare, när jag skulle gå in för att lägga min urladdade mobil på laddning, som jag märkte att vi var utlåsta...
I en halvtimme försökte jag komma på hur vi kunde ta oss in. Alla fönster var stängda. Garageporten var låst. Andra yttedörren var låst. Det fanns helt enkelt ingen väg in. Jag var beredd att krossa en ruta när jag tog mitt förnufft till fånga och gick över till grannen. Måste tillägga att jag fick bära ett av barnen hela vägen eftersom hennes skor också var inlåsta. När vi kom till grannarnas hus var det ingen bil på uppfarten men jag ringde på ändå. Ingen öppnande... så vi blev ståendes där och undrade Vad gör vi nu? När vi står där öppnas ytterdörren och grannens tonårsson öppnar. Jag kunde låna hans laddare, ladda min mobil och ringa min värdpappa. Min värdmamma är i Chicago - annars hade jag bara kunnat ringa henne och hon hade kunnat komma hem med en extra nyckel. Min värdpappa kunde inte lämna jobbet men han fixade så vi blev upphämtade av några av familjens kompisar. Vi hängde sedan hemma hos dem i två timmar innan vi åkte till en park och pianolektion. Värt att tillägga var att jag fick prova VR goggles! Teknologi i all ära<3 Det ska bli spännande att se hur dessa kommer utvecklas och användas i framtiden.
 
Så i fem timmar var vi utlåsta... Men i slutändnan löste sig allt väldigt bra och det var en bra dag. Barnen höll humöret uppe hela dagen och alla var otroligt hjälpsamma. Evigt tacksam för att inte helvetet bröt ut!

För övrigt var det barnens sista dag i skolan i dag. Sista dagen av första klass. De har ingen skolavslutning så som vi har i Sverige men ett litet avsked på skolgården blev det. Det värme mitt hjärta när ett av mina barns lärare kom fram till mig, gav mig en stor kram och sa hejdå eftersom jag snart lämnar. Det är lite konstigt när man tänker på hur många lärare och föräldrar man hälsar på dagligen. Det känns som man känner alla i hela staden - vem som är förälder till vem, vart de bor och hur de känner varandra. Jag vet inte vem skolårets slut tog hårdast på - mig eller barnen?
 

Lugn lunch innan jag insåg att vi var utelåsta...