Central Park

Dagarna i New York börjar räknas ner och det svider i hjärtat. 
Igår beslutade jag mig för att ta mig in till city och göra det jag älskar mest - kolla i butiker, upptäcka nya platser, gå runt (en himla massa), chilla i central park, äta gott osv. 
 
Jag började med att ta mig till Upper West Side där jag gick runt på Lincoln Square och i området. Jag gick sedan mot Central Park. Jag vet inte hur många gånger jag har varit i Central Park men ändå har jag inte ens sett halva Central Park. Att ha bott i Central Park utan att ens gått längre än de typiska turistområderna fanns inte på min karta - det var dags att ta tag i det och utforska parken! Jag gick därför hela Central Park i helgen och det blev väl si sådär en 6 kilometers runda. 
 
Jag gick snabbt igenom områderna där turisterna håller till (framför allt Strawberry Field) men satte mig faktiskt vid the Lake, hade lite fika och kollade på alla turister som rodde runt. Sedan fortsatte jag raskt vidare innan jag kom till the Great Lawn. Här var jag tvungen att stanna, sätta mig ned och bara ta in allt. The Great Lawn är ett område med nästan endast New Yorkers. De finns stora planer att spela spel på så som baseball och basket men jag såg även lacross och - lyssna på det här! - kubb. 
 
 
Precis intill the Great Lawn ligger the Turtle Pond. Som den sköldpadds-älskaren som jag är var det obligatoriskt för mig att stanna till här. Dammen i sig var inte jättefin på grund ut av alla alger men sköldpaddor fanns det i alla fall.
 
 
Efter en rund på the Great Lawn och the Turtle Pond fortsatte jag. Jag kom till the Reservoir, vilket är den stora sjön. Jag höll på att bli nedtrampad av springandes New Yorkers (skämt å sido) som var de enda på banan runt sjön. 
 
 
Sjön går från ungefär 85th street ända upp till 97th street. Norra delen av Central Park var ett väldigt lugnt och tyst område, vilket jag kan förstå är skönt om man bor mitt inne på Manhattan. Inga turister, ingen traffik men rikligt med växtligheter. Jag gick hela vägen upp till 110th street där Central Park slutar. 
 
Jag känner spontant att jag måste göra ett till inlägg om Central Park och berätta lite om de andra delarna. Jag har även massa fina höstbilder som jag nog behöver visa. Det får bli framöver ifall intresset och orken finns.