It's been a while

Nu kommer jag faktiskt skriva något ofattbart - jag är hemma. Efter ett halvår i staterna tar jag lite semester för att ta igen lite tid med familjen och mina vänner. 
 
Efter fredagens jobb tog jag mig till flygplatsen (det tog sin lilla tid...) och hoppade på flyget till Stockholm. Vi fick sitta i flygplanet en timme extra innan vi kunde åka eftersom det var trafikstockningar (det är många flyg som anländer/avgår från JFK) men det var helt okej för jag hade trevligt sällskap bredvid mig.
Vid lunchtid, svensk tid, kom jag fram och blev mött av mamma på Arlanda. Man skulle kunna tro att jag skulle varit jättetrött och grinig efter flygturen men det var jag inte. Kroppen pumpade adrenalin och det var så otroligt kul att vara hemma! Mitt hjärta svämmade över av kärlek från alla som välkomnade mig hem <3
 


Så hur kändes det att komma efter att ha varit borta i ett halvår? Allt var sig likt men på något sätt var allt så annorlunda. Det känns som hemma men på något sätt som jag inte hör hemma här längre. Ett spendera ett halvår på egen hand långt ifrån all säkerhet man är van med kan göra så ofantligt mer än vad man tror. 
 
Efter att ha hälsat på familjen, tagit en lång dusch och packat upp lite saker började jag göra middag. Jag bjöd på tacos eftersom jag inte har ätit det på ett halvår(!?!). Sanna och Lovisa kom över och det var jättekul att få umgås med dem och inte bara prata över FaceTime. Efter middagen fixade vi oss, åkte in till stan och hade en liten utekväll. Och vet ni vad? Jag trodde jag hade saknat det här med utekvällar i Enköping men under kvällens gång insåg jag att: Nej, här hör jag inte hemma längre någonsin. 
När jag kom hem fick jag - efter 6 månader - äntligen gå och lägga mig i min egen säng och sova efter att ha varit vaken i 36 timmar. 
 
 
 

2 from Time's Square


Förberedelser för helgen/nästa vecka, ärenden och jobb är väl det som har skett denna vecka. Lugnt men ändå full hålligång. Lämnar er med två bilder från Time's Square för att bloggen inte ska vara allt för tom. 
 

Breakfast and some reading

 
Igår när jag var ute och gjorde ärenden gick jag in på mataffären för att jag ville köpa med mig lite färsk frukt. Frukten här är riktigt bra - perfekt mogen och mycket smak! Jag köpte en mango eftersom det är min favoritfrukt. 
 
I morse skar jag upp mangon och åt den tillsammans med några pumkin pie spice pannkakor jag gjorde. Medan jag åt min frukost läste jag lite. De senaste böckerna jag har läst har varit på engelska så för omväxlingens skull läser jag nu några svenska. Den första boken - Rör mig inte! - läste jag ut på tre dagar och jag har nu kastat mig in i den andra boken i serien - Rädda mig inte! 
 
Rör mig inte! handlar om en tjej med förmågan att döda folk genom endast sin beröring. Hon är instängd på ett psyke medan jorden förfaller utanför. En dag blir hon utsläppt för att användas som vapen i den förstörda världen. Det är en riktigt bra bok - bra handling och riktigt, riktigt fint språk. Jag rekomenderar den verkligen!