Shopping

 
 
I lördags åkte jag till mallet med ett gäng au pairer. Det blev inte så mycket shopping utan vi umgicks mest. 
I söndags hämtade jag upp Rebecca. Vi tog först en promenad i det härliga vår-vädret, det var så skönt att kunna gå i t-shirt och vårjacka utan att frysa ihjäl! Sedan åkte vi vidare till mallet. Denna gång blev det desto mer shopping. Jag försöker att inte köpa så mycket kläder eftersom jag vet att jag ändå inte kommer kunna ta med mig allt hem sen. Men lite nytt kan jag unna mig nu till vår-tider! Det blev ett par byxor från Zara och två toppar från Forever 21
På söndagskvällen åt jag middag med min värdfamilj och kollade på Oscars galan. Jag vet inte vart jag ska börja! Top 3 bästa sakerna var ju garanterat Lady Gaga's uppträdande (mållös, tårögd och så mycket rysningar!), att Alicia Vikander vann pris och att viktiga saker togs upp (till största del frågor om rasmism men även våldtäckter och miljön - efter att ha bott i USA i 7 månader ser jag detta ur ett nytt perspektiv och tycker det är viktigt att dessa frågor lyfts).
 
I dag vaknade jag upp ur en mardröm. Det är så hemskt när man vaknar upp och allt känns så verkligt. Eftersom den hemska känslan inte släppte var jag tvungen att ringa hem och kolla så alla i familjen var okej (vilket jag egentligen vet att de är). Precis som jag visste var alla okej, däremot fick jag veta något annat hemsk som hade hänt. Hur kommer det sig att man ibland kan känna så starkt att något är fel?
 

Rain-day

Alla dagar kan inte vara bra men man kan alltid försöka göra det bästa av dem.
 
I natt hade jag jättesvårt att sova. Det tog timmar innan jag somna och jag vaknade flera gånger under natten. 
Efter att jag hade petat i mig lite frukost ringde jag Emma. Det piggade upp mig men jag kände att jag fortfarande behövde lite ny, frisk energi. 
Utanför fönstret öste regnet ner men om det är något jag har lärt mig av att vara svensk så är det att det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder. 
 
Jag drog på mig träningsbyxorna, springskorna och regnjackan för att bege mig till naturreservatet. Här kan jag få lite ny energi! Jag kan berätta att jag inte stötte på så många i motionsspåret (konstigt) - vilket var väldigt skönt! Det var jag, det smattrande regnet och frisk luft.
 

Efter min promenad åkte jag hem, byte till varma sköna kläder och gjorde lunch. Lite senare var det dags för att jobba och det gick riktigt bra! Jag trodde jag skulle jobba till 9pm men min värdpappa kom hem tidigare så det var ju en bonus. 
Nu ska jag försöka ta igen lite sömn, godnatt USA - godmorgon Sverige!
 

Laundry day


Jag har en hel del bilder från Central Park som jag inte har visat än, så jag tänkte lägga upp dem lite sakta men säkert.  

Förra veckan var en galen vecka på grund ut av att det var lov. Jag jobbade 10 timmar alla dagar (tisdag-fredag), vilket är ganska mäktigt. Det är fullt schema hela tiden (vilket kanske är bra, då går tiden lite snabbare). Det var playdates, vi åkte till lekland, vi övade skolpjäser, vi städade, vi åt - gick även ut på café, vi handlade, det var sleepunder och ja, listan fortsätter. 

Med tanke på den hektiska veckan var det var kanske inte så konstigt att både jag och min värdmamma upptäckte att våra garderober var rätt tomma och tvättkorgarna svämmade över. Måndagens stora sysselsättning blev därför att tvätta. Sedan var det de vanliga måndags-rutinerna: hämta ett av barnen på skolan, åka hem, äta ett litet snack, leka lite ute i solen, hämta andra barnet på after-school-activity, åka hem, se till att hon får ett litet snack, göra läxor, kolla på lite tv, duscha och leka lite innan jag slutade för dagen. 

Måste säga att det är lika skönt varje gång att komma tillbaka till rutiner efter en turbulent vecka. Idag är en lätt dag och ikväll ska jag även träffa en nyinflyttad svensk - det blir kul!