Senaste helgerna och nu för tiden

Nu sitter jag här igen. Det var länge sedan sist och jag har mycket i huvudet. Vilket antagligen kommer resultera i ett alledes för långt (och osammanhängade) inlägg. Men nu tänker jag låta texten flöda ut mig - håll i er. 
 
Thanksgiving middagen som jag anordnade förr förra helgen känner jag mig riktigt nöjd med! Maten var riktigt god och det tyckte alla gästerna. Att, helt själv, laga mat till 11 personer gick som på räls! Jag tycker nästan jag kan skriva upp kock på mitt CV nu. Jag tror också att fira Thanksgiving kommer bli en tradition för min del. 
Eftersom jag inte kom i sängs för än riktigt sent (eller tidigt, beronde på hur man ser det) blev det inte många timmars sömn för min del. Det resulterade i en seg söndag. Men jag tog vara på den och gjorde den till en hejdundrande första advent. Jag har verkligen gått och väntat med alla julsaker, inte tjuvstartat med något (inte ens julmusik!). Men på första advent drack jag min första glögg för året, kände doften av nybakade lussebullar och pepparkakor, band en krans och lyssnade på julmusik. 
 
 
 
 
Denna helg var lång (på ett bra sätt). På fredagen var mitt jobb stängt för utvärdering. Jag jobbade endast någon timme innan jag och mina kollegor satte oss i bilen. Vi åkte upp till Sätra Brunn där vi skulle spendera resten av dagen. Vi fikade, hängde i spa-avdelningen, fick behandlingar och avslutade med ett helt fantastiskt julbord! Tror aldrig jag har varit med om ett bättre julbord! Sedan somnade vi gott. 
På lördagen började vi med frukostbuffé. Vi gick sedan på julmarknad innan i begav oss tillbaka hem. Hur lyckligt lottad är inte jag som fick denna fantastiska upplevelse av jobbet? Jag var verkligen så avslappnad där uppe i Sätra Brunn - hur skönt som helst! Resten av lördagen stod jag i köket, bakade och pysslade lite med julklappar. Efter en middag med min bror krashade vi framför TV:n där vi kollade på film. 
På söndagen var det full fart igen. Jag tog mig till Stockholm (med mycket försening tack vare SJ). Väl där blev jag uppmött och vi tog oss tillsammans ut till Skansen där vi gick på julmaknad. Det var faktiskt första gången jag var på Jul på Skansen. Det var mysigt men jag tror sällskapet gjorde största delen av det. Vi tog oss sedan tillbaka mot Norrmalm där vi gick i butiker innan vi anslutade med en mysig middag.
 
 
 
Denna vecka har vi dragit igång julen på jobbet. Vi har börjar med massa julpyssel, öva inför lucia, kollat på julspel i kyrkan och ätit julbord. Jag tycker det är så himla mysigt! Som ni kanske har förstått så trivs jag riktigt bra med tillvaron. Det tog lite tid att komma tillbaka till Sverige men nu händer det en massa roliga sakerna på helgerna och jag har verkligen kommit in på jobbet. Känns även skönt att man är så uppskattad att man har fått erbjudande om förlängt avtal ända till sommaren och löneökning. 
Problematiken är att idag kom antagningsbeskedet till vårens högskoleprogram... Många tankar har satts igång... Hur vill jag göra till våren?