New York handels heartbreak better than you

Julen är över och jag känner mig lättad över det faktiskt. Däremot tycket jag mellandagarna och nyår är lika jobbiga... Men snart har vi tagit oss igenom denna vecka och är tillbaka på jobbet. 
 
Dagen innan julafton var jag ledig. Jag spenderade förmiddagen med min syster i Västerås och på eftermiddagen åkte jag in till Enköping. Där mötte jag upp Carro och August för en fika. Vi uträttade lite ärenden och jag var hemma lagom till uppesittarkvällen. Det blev en väldigt bra dag.
Julafton spenderades hemma med familjen. Gud vad bortskämda vi blev! 
Juldagen tog jag det lugnt innan jag fick besök av kompisar på eftermiddagen. Efter middagen drog vi till Oliver på lite förfest innan vi begav oss ut i vimlet. Det var (för en gångs skull) riktigt kul att se så många bekanta ansikten. Det blev inte allt för sent och det tackade vi för dagen efter!
 
 
 
 
 
 
Annandagen gick fruktansvärt segt och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Ångesten kröp inpå mig och jag kände mig riktigt ensam, bortglömd och oförstådd. Jag somnade med en enda tanke "Hoppas jag vaknar upp i New York City". Staden där jag älskar att vara ensam, där jag kan gå runt i timmar utan att känna värken i fötterna. Allt som skaver, trycker ner eller är fult suddas ut. Hjärtat tar lyckoskutt var och varannan minut. Staden ger mig en stark känsla inombords och det känns som jag kan övervinna allt.
 
Men istället sitter jag hemma i min säng och känner hur kraften sugs ur mig. Det finns krav som ingen ser men som ställs ändå. I New York har jag aldrig kännt ett krav på mig, det finns inga begränsningar för mig. Och även om det låter för lätt för att vara sant så är det bara att kasta sig ut på gatan för att bli fylld av livslust om du råkat tappa den.
 
Älskade New York, jag saknar dig och din fårmåga att fylla mig med lycka, säkerhet och förståelse. 

Jul i Göteborg

I lördags var det äntligen dags igen - dags att åka ner till Göteborg!
 
Vid tolv var vi framme och då gjorde vi som sist. Vi åt lite på Espresso House, gick till hotellet, checkade in och lämnade sakerna på rummet innan vi gav oss ut på gatorna. 
Vårt första besök blev Gothia Towers. En obligatorisk räkmacka med den fina utsikten över Göteborg! 
 
 
Sedan gick vi ner till Liseberg. Vi tog ett varv inne på parken innan vi satte oss vid isrinken. På isriken hade de en fantastiskt uppsättning av Nötknäpparen. När den var över mötte vi upp mina fina vänner från Göteborg. Så fantastiskt kul att få träffa dem! De drog med oss upp i Lisebergshjulet. 
Helt plötsligt hade fem timmar passerat inne på Liseberg. Kvällen (eller natten?) spenderades i hotellrummets sängar med mat och streamad TV. 
 
 
 
 
På söndagen tog vi lite sovmorgon innan vi gick och åt hotellfrukost. Resten av dagens spenderade vi med lite shopping. Tanken var att jag skulle köpa mina sista julklappar och nog för att jag hittade en julklapp... Men så effektiv var jag inte. Kanske svårt eftersom jag inte riktigt kan handla i all julkaos som härjade i affärerna. Däremot njöt jag av alla juldekorationer som satt uppsatta.
 
 
På kvällen satte vi oss på tåget och tog oss tillbaka hem. Vi kom fram till att Göteborg är vår lilla tillflyktsort där vi kan slappna av och ha riktigt kul!
Väl hemma möttes vi av ett vinterland. Göteborg hade bjudit på 8 gradig värme medan det hade snöat hela helgen där hemma.

Senaste helgerna och nu för tiden

Nu sitter jag här igen. Det var länge sedan sist och jag har mycket i huvudet. Vilket antagligen kommer resultera i ett alledes för långt (och osammanhängade) inlägg. Men nu tänker jag låta texten flöda ut mig - håll i er. 
 
Thanksgiving middagen som jag anordnade förr förra helgen känner jag mig riktigt nöjd med! Maten var riktigt god och det tyckte alla gästerna. Att, helt själv, laga mat till 11 personer gick som på räls! Jag tycker nästan jag kan skriva upp kock på mitt CV nu. Jag tror också att fira Thanksgiving kommer bli en tradition för min del. 
Eftersom jag inte kom i sängs för än riktigt sent (eller tidigt, beronde på hur man ser det) blev det inte många timmars sömn för min del. Det resulterade i en seg söndag. Men jag tog vara på den och gjorde den till en hejdundrande första advent. Jag har verkligen gått och väntat med alla julsaker, inte tjuvstartat med något (inte ens julmusik!). Men på första advent drack jag min första glögg för året, kände doften av nybakade lussebullar och pepparkakor, band en krans och lyssnade på julmusik. 
 
 
 
 
Denna helg var lång (på ett bra sätt). På fredagen var mitt jobb stängt för utvärdering. Jag jobbade endast någon timme innan jag och mina kollegor satte oss i bilen. Vi åkte upp till Sätra Brunn där vi skulle spendera resten av dagen. Vi fikade, hängde i spa-avdelningen, fick behandlingar och avslutade med ett helt fantastiskt julbord! Tror aldrig jag har varit med om ett bättre julbord! Sedan somnade vi gott. 
På lördagen började vi med frukostbuffé. Vi gick sedan på julmarknad innan i begav oss tillbaka hem. Hur lyckligt lottad är inte jag som fick denna fantastiska upplevelse av jobbet? Jag var verkligen så avslappnad där uppe i Sätra Brunn - hur skönt som helst! Resten av lördagen stod jag i köket, bakade och pysslade lite med julklappar. Efter en middag med min bror krashade vi framför TV:n där vi kollade på film. 
På söndagen var det full fart igen. Jag tog mig till Stockholm (med mycket försening tack vare SJ). Väl där blev jag uppmött och vi tog oss tillsammans ut till Skansen där vi gick på julmaknad. Det var faktiskt första gången jag var på Jul på Skansen. Det var mysigt men jag tror sällskapet gjorde största delen av det. Vi tog oss sedan tillbaka mot Norrmalm där vi gick i butiker innan vi anslutade med en mysig middag.
 
 
 
Denna vecka har vi dragit igång julen på jobbet. Vi har börjar med massa julpyssel, öva inför lucia, kollat på julspel i kyrkan och ätit julbord. Jag tycker det är så himla mysigt! Som ni kanske har förstått så trivs jag riktigt bra med tillvaron. Det tog lite tid att komma tillbaka till Sverige men nu händer det en massa roliga sakerna på helgerna och jag har verkligen kommit in på jobbet. Känns även skönt att man är så uppskattad att man har fått erbjudande om förlängt avtal ända till sommaren och löneökning. 
Problematiken är att idag kom antagningsbeskedet till vårens högskoleprogram... Många tankar har satts igång... Hur vill jag göra till våren?