Vecka 34

Det är måndag och ny vecka. Vilket betyder att det har gått ännu en vecka sedan jag skrev ner vad som har hänt i mitt liv. Sedan jag har kommit hem från USA har det varit fullt ös medvetslös. Jag är livrädd att förlora en dag och gör allt jag kan för att ta vara på min tid (låter som jag är döende men det är jag inte - jag har bara insett att man har bara ett liv så carpe diem). 
 
Så vad hände egentligen förra veckan? Jag tycker mitt horoskop summerar upp det väldigt bra:
 
"Du har inte lämnat sommarens äventyr bakom dig, kära Kräfta, utan är helt kvar i samma mentalitet som vore det juni. Äventyr bokas in, dejter planeras, spontant mys överlag ligger dig nära till hands. Därför kommer det lätt som lite av en chock när du inser att du måste jobba eller plugga, att du förväntas vara någonstans en viss tid för att göra något ”tråkigt” och prestera. Det går, men det tar emot. Du blir kanske tvungen att ställa in en del överdrivet hoppfulla planer innan helgen, då även du har dina begränsningar och behöver vila och sömn, men till helgen gasar du gärna på igen. Och det blir en väldigt flirtig och romantisk helg, där Kräftor som inte träffar någon särskilt har extra lätt att charma någon"
 

I måndags satte jag mig i bilen och åkte hela vägen upp till Norberg. I lilla Norberg bor nämligen min New York Bestie Emma! Måste erkänna att det kändes lite konstigt att träffa henne efter 7 månader och i Sverige istället för New York - men ändå väldigt naturligt. Vi hängde mest i hennes lägenhet men jag fick även en liten rundtur i mysiga Norberg. 
I maj-juni någon gång när jag insåg att jag skulle lämna NYC fick jag panik och skrev till Emma "Hur klarar man sig i Sverige efter att ha bott här!?" Denna fråga upprepade jag (kanske lite för) ofta. Emma den fina själen hade då skrivit en liten guidebok till mig som jag fick när jag kom till henne. Det var en sån otroligt fin överraskning! Det finns ju inget finare än personliga gåvor!
 

I tisdags var jag faktiskt hemma och tog det lugnt. Jag börjde dagen med att kolla på Sex and the City. Helt plötsligt kände jag så mycket New York känslor. Känslor som inte går att förklara men som man förstår ifall man är kär i NYC. På eftermiddagen kom min bror hem och jag försökte umgås lite med honom innan jag hämtade upp min syster. När alla försvann till gymmet efter middagen gick jag ner till bryggan. Åh herre Gud vad jag har saknat att sitta där alldeles själv och se solen gå ned. På onsdagen började jag dagen med att baka. På eftermiddagen tog jag sedan med mig det nybakade och åkte till Uppsala. Där träffade jag Oliver och Elin. De gav mig en liten tour i deras nya lägenhet som är så otroligt fin! Vi gick sedan till en park där vi fikade och bara hade det allmänt mysigt i det underbara vädret. När vi skulle gå tillbaka mot deras lägenhet tog vi en liten omväg, bland annat till domkyrkan. Mot middagstid var det dags för mig att åka tillbaka mot Enköping. På vägen tillbaka till Enköping hämtade jag Sebbe och vi åkte till Bredsand för att gå stranden i solnedgången (och bli uppäten av mygg). 
 

I torsdag var det dags för mig att ta tag i verkligheten. Det var första dagen tillbaka på jobbet. Jag fick ett väldigt snällt pass och det var väldigt kul att få hälsa på alla igen. När jag kom hem tog jag det lugnt, kollade lite serier och åt middag med familjen. 
 

Jag jobbade även på fredagen - ända till stängning faktiskt. Sedan tog jag mig hem, gjorde mig i ordning och åkte till August. Det var hans födelsedag och han bjöd på kräftskiva. Det var verkligen en hel-mysig kväll med god mat och lite valp-gos. Sent på kvällen bestämde vi oss för att dra in till stan och kolla in festivalen som annordnas. Jag hälsade på lite personer innan jag åkte hem och somnade sött. 

Mer om helgen kommer i nästa inlägg