The first week back in Sweden

Det är så coolt att vara i Sverige och se allt med nya ögon. 
Sverige är så fruktansvärt fint och det känns lite kul att jag ser Sverige på ett turistigt sätt. Är det såhär turister upplever Sverige? 
Alla byggnader är så fina och det är grönt överallt. Vi äter efter tallriksmodellen och dricker vatten direkt ur kranen. Det är alltid lite trafik ute och rödljusen slår om till gult innan det blir grönt. Det är mycket som har kännts självklart tidigare men helt plötsligt känns konstigt! 
 
Men vad har jag egentligen haft för mig den senaste tiden?
Håll i er för här kommer en snabb recap på vad jag har gjort första veckan tillbaka i Sverige! På tisdags eftermiddagen landade jag, tog mitt bagage, mötte upp mamma och min syster, åkte mot Enköping, stannade en snabbis på Maxi för att handla, passa på att skrämma Oliver lite som jobbade på Maxi just då, åkte hem och kunde äntligen andas ut lite. 
Jag hade flygit 11 timmar, San Francisco till Schwiz, och sedan lite drygt 2 timmar för att ta mig till Stockholm. 
Efter att ha ätit lite middag hemma tog jag bilen och åkte till Lovisa. Hon hade fixat te och fruktsallad - vår grej. På onsdagen vaknade jag upp i min egen säng för första gången på så många månader. Jag gick upp, gjorde frukost, packade upp mina (50kg!?) väskor från USA, bakade och fixade lite innan Carro kom. Vi spenderade sedan flera timmar med att fika och bara catcha up sen sist vi sågs. Vid två tiden på natten fick vi ta vårt förnuft till fånga och säga godnatt. På torsdagen åkte jag in vid tolv-tiden för att möta upp Oliver och Elin. Vi tog en lång lunch med mycket prat. Det blev också en liten promenad genom staden innan jag droppade av dem hemma hos Elin. Jag åkte sedan hem, städade, fixade lite och fikade med mamma innan jag åkte för att hämta Ruth. Hon hade tagit tåget upp till mig för att hälsa på - vilken fin vän! När jag och Ruth hade vaknat åkte vi in till staden för att möta upp Carro, gå på systemet (debut!!), handla lite saker på maxi och Ö&B. Vi åkte sedan hem till mig, åt lunch, bakade, fixade oss och väntade på att fler skulle ansluta sig. Kvällen blev inte alls som jag hade tänkt mig men jag var så otroligt tacksam för att jag hade Carro och Ruth vid min sida - trogna kompisar! Efter lunchen på lördagen var jag tyvärr tvungen att åka och lämna Ruth på tågstationen. Efter det åkte jag hem och bara tog det lugnt hemma. På kvällen kom farmor, mormor, hennes man, min morbror och min lilla kusin. Det var riktigt kul att få spendera lite tid med dem. 


På söndagen var det Isaks stora dag. Det var dags för hans konfirmation. Vi samlades i kyrkan, tog del av hans konfirmation och firade sedan honom hemma med hela släkten och kompisar. Måndagen blev ännu en Moa-Carro-dag. Vi bokade faktiskt hotell och tåg biljetter mellan alla våra fikastuder. Även denna dag satt vi uppe alldeles för länge och pratade innan vi kunde säga tack och hej till varandra. Men det är så fruktansvärt guld-värt att sitta i min säng efter tolv på natten och snaska på något gott samtidigt som man bara pratar om livet. På tisdagsförmiddagen var jag ensam hemma och ganska rastlös. Jag passade på att tvätta en massa tvätt från USA, städa/rensa i mitt rum och mysa lite med hundarna. Efter lunch satte jag mig i bilen eftersom jag hade lovat att hämta Ellen och skjutsa henne till Uppsala. Det var underbart att få lite systertid med henne. Jag "tvingade" även med henne till Starbucks innan vi åkte hem. Onsdagen började med lite morgon-mys. Resten av dagen var faktiskt väldig händelselös. Jag gjorde en stor-rensning på mitt rum, packade ner en hel flytta hemifrån saker i flyttkartonger och städade mitt rum. Lite tvätt blev också tvättad så jag antar att det var en ganska produktiv dag.

Det var min första vecka tillbaka i Sverige. Det har varit hektiskt men ändå inte. Måste ändå säga att trots att det svenska vädret gjorde mig besviken och många var bortresta/upptagna så blev det en bra första vecka. Det har faktiskt varit väldigt skönt att komma hem samtidigt som det är jobbigt. Just nu är jag fortfarande i min happy-bubbla. Vi får se om saker och ting kommer vända snart när jag har börjat acceptera att jag är "hemma".