Roses from my garden

 
 
 
 
 
Redan i söndags var kroppen lite öm men jag antog att det var från en fartfyllt lördag. Nu är det tisdag och det blir bara värre. Jag tycker det är lite konstigt att under hela året jag bodde i USA lyckades jag undvika alla sjukdomar (och då var jag ändå med sjuka barn väldigt intensivt då och då) - inte ens en förkyldning hade jag under året. Men bara efter några dagar tillbaka i Sverige lyckades jag bli förkyld och nu detta. Är inte det lite roligt?
 
Fjärde dagen på jobbet och allt är tillbaka till normalt nu. Var jag ens i New York? Nej usch! Det kommer alltid vara min största rädsla - att jag börjar ifrågasätta mitt år i USA. Den dagen allt kommer kännas som en dröm vet jag inte vad jag ska ta mig till. Att vi människor anpassar oss så otroligt snabbt är det bästa och värsta. 
Tillbaka till jobbet! Jag fick dröm-passet idag: tidig morgon till tidig eftermiddag. När jag kom hem gick jag ut i vår trädgård och plockade lite rosor. Inte finns det något bättre än lite fina blommor på bordet? Det gör så mycket! 
Boken ni ser på bilden är boken jag läser för tillfället. Min värdmamma gav mig denna bok när jag skulle åka hem eftersom jag skulle spendera många timmar på resande fot. Dock så fick jag inte tid att läsa så mycket som jag hade hoppats och jobbar fortfarande på den. 
 
Hoppas ni är friska, krya och har fått en bra start på veckan ♥

Vecka 34

Det är måndag och ny vecka. Vilket betyder att det har gått ännu en vecka sedan jag skrev ner vad som har hänt i mitt liv. Sedan jag har kommit hem från USA har det varit fullt ös medvetslös. Jag är livrädd att förlora en dag och gör allt jag kan för att ta vara på min tid (låter som jag är döende men det är jag inte - jag har bara insett att man har bara ett liv så carpe diem). 
 
Så vad hände egentligen förra veckan? Jag tycker mitt horoskop summerar upp det väldigt bra:
 
"Du har inte lämnat sommarens äventyr bakom dig, kära Kräfta, utan är helt kvar i samma mentalitet som vore det juni. Äventyr bokas in, dejter planeras, spontant mys överlag ligger dig nära till hands. Därför kommer det lätt som lite av en chock när du inser att du måste jobba eller plugga, att du förväntas vara någonstans en viss tid för att göra något ”tråkigt” och prestera. Det går, men det tar emot. Du blir kanske tvungen att ställa in en del överdrivet hoppfulla planer innan helgen, då även du har dina begränsningar och behöver vila och sömn, men till helgen gasar du gärna på igen. Och det blir en väldigt flirtig och romantisk helg, där Kräftor som inte träffar någon särskilt har extra lätt att charma någon"
 

I måndags satte jag mig i bilen och åkte hela vägen upp till Norberg. I lilla Norberg bor nämligen min New York Bestie Emma! Måste erkänna att det kändes lite konstigt att träffa henne efter 7 månader och i Sverige istället för New York - men ändå väldigt naturligt. Vi hängde mest i hennes lägenhet men jag fick även en liten rundtur i mysiga Norberg. 
I maj-juni någon gång när jag insåg att jag skulle lämna NYC fick jag panik och skrev till Emma "Hur klarar man sig i Sverige efter att ha bott här!?" Denna fråga upprepade jag (kanske lite för) ofta. Emma den fina själen hade då skrivit en liten guidebok till mig som jag fick när jag kom till henne. Det var en sån otroligt fin överraskning! Det finns ju inget finare än personliga gåvor!
 

I tisdags var jag faktiskt hemma och tog det lugnt. Jag börjde dagen med att kolla på Sex and the City. Helt plötsligt kände jag så mycket New York känslor. Känslor som inte går att förklara men som man förstår ifall man är kär i NYC. På eftermiddagen kom min bror hem och jag försökte umgås lite med honom innan jag hämtade upp min syster. När alla försvann till gymmet efter middagen gick jag ner till bryggan. Åh herre Gud vad jag har saknat att sitta där alldeles själv och se solen gå ned. På onsdagen började jag dagen med att baka. På eftermiddagen tog jag sedan med mig det nybakade och åkte till Uppsala. Där träffade jag Oliver och Elin. De gav mig en liten tour i deras nya lägenhet som är så otroligt fin! Vi gick sedan till en park där vi fikade och bara hade det allmänt mysigt i det underbara vädret. När vi skulle gå tillbaka mot deras lägenhet tog vi en liten omväg, bland annat till domkyrkan. Mot middagstid var det dags för mig att åka tillbaka mot Enköping. På vägen tillbaka till Enköping hämtade jag Sebbe och vi åkte till Bredsand för att gå stranden i solnedgången (och bli uppäten av mygg). 
 

I torsdag var det dags för mig att ta tag i verkligheten. Det var första dagen tillbaka på jobbet. Jag fick ett väldigt snällt pass och det var väldigt kul att få hälsa på alla igen. När jag kom hem tog jag det lugnt, kollade lite serier och åt middag med familjen. 
 

Jag jobbade även på fredagen - ända till stängning faktiskt. Sedan tog jag mig hem, gjorde mig i ordning och åkte till August. Det var hans födelsedag och han bjöd på kräftskiva. Det var verkligen en hel-mysig kväll med god mat och lite valp-gos. Sent på kvällen bestämde vi oss för att dra in till stan och kolla in festivalen som annordnas. Jag hälsade på lite personer innan jag åkte hem och somnade sött. 

Mer om helgen kommer i nästa inlägg
 

4/4

 

 
 
May
✓ Key West 
   ✓ Fort Zachary Taylor Historic State Park
   ✓ Duetto Pizza and Gelato
   ✓ Smathers Beach
   ✓ Schooner Western Union
   ✓ Duval Street
   ✓ Southernmost Point
   ✓ Ernest Hemingway's house
   ✓ Key West's lighthouse
   ✓ Start/end of Road 1
   ✓ Key Lime Pie at Key Lime Republic
   ✓ Little White House
   ✓ Mallory Square
   ✓ Garbo's Grill
✓ Color Run
✓ The Butcher's Daugther
✓ LiU
    ✓ Få mitt cetrifikat i Marknadsföring
✓ Ute-kväll
    ✓ Driving trough NYC in a limo
    ✓ LAVO
    ✓ PHD
    ✓ Bounce
    ✓ Marquee
✓ American museum of natural history 
✓ Isabella's
✓ Coney Island
✓ Shake Shack
✓ Black Tap
✓ DUMBO
✓ Memorial Day
 
 
 
June
✓ By CHLOE
✓ Broadway show - Chicago
✓ Wood & Fire
✓ Top of the Rock
✓ See the Friends house
✓ Hoboken, New Jersey
✓ Carlos Bake Shop
✓ Staten Island Ferry
✓ The Bull of Wall Street/Charging Bull
✓ Celebrate Midsummer in Battery Park 
 
 
July
✓ Cinema - Finding Dory
✓ Cape Cod
✓ 4th of July
✓ Walk the whole Central Park
✓ Lincoln Square/Lincoln Center
✓ Celebrate my birthday in New York
✓ Magnum in Soho
✓ New York Spectecular - Staring the Rockettes
✓ Beautique
✓ 1 Oak
✓ Made Daily Fresh
✓ Anthony's Nose
✓ Weekend in Boston
    ✓ Freedom Trail
    ✓ Primark
    ✓ Newbury Street
 
Detta var mina 12 månader i USA. Alla resor, alla äventyr, alla upptäckter, alla känslor, alla vänner, alla högtider, alla minnen, allt som inte går att skriva ner eller sätta ord på - allt lever vidare i mitt hjärta. 
 
Jag tycker att min resa på västkusten räknas så här kommer check-listan för det jag hann med på den resan också:
 
Resemånaden
✓ Los Angeles
    ✓ LAX
    ✓ Santa Monica
    ✓ Venice Beach
    ✓ Beverly Hills
    ✓ Hollywood
        ✓ Walk of Fame
✓ Lake Havansu
    ✓ Sleep under the stars
✓ Grand Canyon
    ✓ Rike the Helicopter
✓ Route 66
✓ Las Vegas
    ✓ Walk the strip
    ✓ The Vegas sign
    ✓ Go up in the Stratosphere
    ✓ The fountain show at Bellagio
    ✓ Venetain
    ✓ Fremont Street Experince
✓ Death Valley
    ✓ Zabriskie Point
    ✓ Route 190
    ✓ Mesquite Sand Dunes
✓ Yosemite National Park
    ✓ Tenaya Lake
    ✓ Valley Tunnel View
    ✓ Glacier Point
✓ San Francisco
    ✓ Golden Gate Bridge
    ✓ Union Square
    ✓ Fisherman's Wharf
    ✓  Pier 39  
    ✓ Lombard Street
    ✓ The Painted Ladies
    ✓ Ashbury