The Good Dinosaur

I helgen var jag på bio med min värdfamilj. Varje Thanksgiving-helg brukar Disney ha premär för en ny film. Förr-förra året var det Frozen/Frost, vi får se om årets film blir lika populär. Årets film heter The Good Dinosaur eller Den goda dinosarien på svenska.
 
Dinosarien fick vara med i Macy's Thanksgiving Parade. (Mer bilder på paraden kommer)
 
 
På torsdagen tog jag alltså tåget ut till Long Island för att fira thanksgiving. Det var kanon-väder! Fredagen spenderades också på Long Island och vi fick upp till 20 grader värme, HELT fantastiskt! På lördagen gick vi på bio och tog oss sedan hem till lilla Pleasantville. Jag mötte upp Emma på kvällen för att äta lite middag på Applebee's. På söndagen packade jag upp, var med och dekorerade huset och åkte sedan en sväng till White Plains med Emma. En hektisk men ändå lugn helg. En väldigt bra helg om

Thanksgiving

Klockan är halv nio och jag sitter i min säng: mätt, väldigt belåten och redo att gå och sova. Det har varit en lång dag och jag är väldigt tacksam för den. Varför har inte vi i Sverige en högtid, som inte är bunden till någon religion (så alla kan fira den), där folk samlas och uttrycker sin tacksamhet? Det finns inget finare än folk som uttrycker sin tacksamhet. 
 
Hur som helst så började min dag alldeles för tidigt. Thanksgiving börjar vanligtvis med att folk slår på tv:n och kollar på Macy's Thanksgiving Parade. Men eftersom jag är lyckligt lottad och bor i New York kunde jag se paraden live istället. Jag, Emma och Ronja åkte till city och trängdes med 3.5 miljioner andra människor som också ville se paraden. Paraden var fantastisk! Gigantiska ballonger, flak, artister (bland annat Mariah Carey, Plain White T's, Jordin Sparks, Train, Trey Songz, Shawn Mendes, Daughtry, Andy Grammer och Rachel Platten), clowner, cheerleaders, musikkårer och så mycket mer! (Massa bilder från paraden kommer senare)
 
 
Efter det tog jag och Emma en snabb lunch innan hon följde med mig till tåget. Kan ju berätta att det var en del folk på tåget. Det värmde mitt hjärta att se alla uppklädda, och när de klev av tåget så blev de mötta med öppna armar. Likaså blev jag välkomnad till ett hus med ett stort Happy Thanksgiving! 
 
Jag gick en timme att återhämta mig innan det var dags för Thanksgiving dinner. De hade gjort ett jättebra jobb och all mat var så otroligt god. Kalkon, fyllning, sås, tranbärssylt, potatismos, squash, majs och andra casseroles. När maten hade sjunkigt var det dags för efterrätt. Till efterrätt äter man paj och jag bjöds på pumpapaj, banana&cream paj och äpplepaj. Det blev en riktigt mysig middag med bön, skratt, god mat och vi gick även bordet runt för att ge alla chansen att säga vad de är tacksamma för. 

Thanksgiving brukar avslutas i soffan framför en football-game. Men för min del avslutas den med tidig läggdags efter en lång men väldigt bra dag!
(Kameran och mobilen hade jag lagt undan därför har jag inga bilder att visa..)
 
 

A busy week is coming up

Denna vecka är det Thanksgiving och för många familjer betyder det en vecka av stress. Det är inte helt ovanligt att folk tar ledigt hela veckan från jobbet för att handla, laga mat och fixa inför firandet. Det kan bli stora familjemiddagar och många åker även långt för få att träffa sina nära och kära. 
 
Måndag, tisdag och onsdag är vanliga dagar. På torsdag är det Thanksgiving day - dagen man äter kalkon. På fredag är det Black Friday - dagen då rean (som kan likas med mellandagsrean) börjar. Sedan kommer Small Business Saturday, Cyber Monday och Giving Tuseday. Mer om det när det kommer. 
 
Jag kommer tillsammans med min värdfamilj spendera Thanksgiving ute på Long Island. För min del kommer detta nog bli en väldigt lugn vecka. Men man vet aldrig, man kan alltid bli överraskad.
 
Thanksgiving handlar om pilgrimerna och indianerna. Idag kom barnen hem med lite pyssel från skolan.