Embassy of the United States

 

För att få vistas i USA en längre tid måste man ha ett visum. Detta fixar man genom att svara på en himla massa frågor på internet, betalar en avgift (min var på $160 ungefär 1440SEK) och sedan har man en intervju på Amerikanska Ambassaden i Stockholm. Jag besökte ambassaden för lite mer än två veckor sedan och tänkte dela med mig av mitt besök.

Det har varit otroligt många förberedelser inför besöket på ambassaden. 
När jag läste informationen från min orginisation från USA blev jag orolig. Det var mycket som kunde gå fel och mycket papper som skulle fixas. Nu i efterhand kändes det som jag oroade mig i onödan.
 
För er som också ska åka dit och undrade vad jag hade för papper med mig så hade jag med mig detta: DS-2019, Sevis-kvittot, DS-160 Confirmation page, Pass, Foto (5x5cm), 120-personbevis med alla relationer, kontoutdrag, Immigration Letter och Agreement mellan mig och min värdförälder.
 
Så hur gick det till på ambassaden? Jag tänkte att det kan vara intressant att skriva om för  er som också ska besöka ambassaden. 
Innan jag åkte (jag gillar att vara förberedd) läste jag en annan blogg där hon hade skrivit hur det hade gått till för henne, läste häftet jag hade fått från min orginisation och på portalen från min amerikanska orginisation. 
 
Min tid på ambassaden var 10.30. Jag kom dit vid 9.50 och fick sedan köa utanför i glasburen i 50 minuter. När det var min tur fick jag visa upp pass, att jag inte var beväpnad och skosulan på mina skor. Sedan kom man in i ett litet rum där man fick gå igenom en säkerhetskontroll som man gör på flygplatsen. De behöll sedan min mobil. Jag fick sedan gå in på ambassaden, ta ett könummer och sitta ner och vänta. Efter 50 minuter fick jag gå fram till en lucka där jag lämnade in alla papper. De behöll mitt DS-2019, Sevis-kvittot, DS-160 bekräftelsen, personbeviset med alla relationer och passet. Jag fick sedan sitta ned och vänta igen. Efter en kvart blev jag uppropad till en annan lucka. Där tog de alla mina fingeravtryck, ställde fyra frågor och sedan sa hon att jag var klar här för idag. De behöll mitt DS-160 och pass, allt annat fick jag med mig hem igen. Sedan var det bara att gå ut från ambassaden, hämta ut mobilen och vänta på att de skickar hem mitt pass med visum (Kan ta upp till 10 dagar). 
 
//**If you are curious and want to read about my interview at the Embassy feel free to translate this post.**//

Dream away

Tidigt i morse kom jag hem efter två veckor semester. Jag har redan kastat mig över USA förberedelser. Både mitt internationella körkort och visum har kommit medan jag varit borta. Jag har också hunnit baka lite, jag har verkligen saknat ett stört kök och röra i bunkar! Därför bjuder jag på kvällsfika ikväll!

Medan jag fixar inför flytten, packar osv här: Jay Alvarrez - min förebild! Vilka fantastiska videos han gör! Och tillsammans med den vackra Alexis Ren - wow! Kolla på videorna nedan och njut!
 
//**Early this morning we got back home from two weeks of vacation. First thing I did was to throw my self over the preparation for the USA trip. My international driving license and visa have arrived while I was away. I have also been baking since some friends will come over this evening. Since I'm busy I give you: Jay Alvarrez - my idol! What a fantastic videos he makes! And along with the beautiful Alexis Ren - wow! Check out the videos below and enjoy!**//
 

Fruit

När jag såg detta fruktstånd på gatorna i Paris blev jag lite kär. Detta är perfekt.