Rockefeller Center Christmas Tree

Rockefeller Center's julgran är en viktig symbol för julen här i New York City. Redan år 1931 satte man upp den första granen utanför Rockefeller Center. Den första granen sattes upp av byggarbetare och dekorerades med plåtburkar men nu för tiden är det en mycket större grej. I början av december har de en tändingscermoni som även sänds på tv. Cermonin innehåller bland annat kända artister som uppträder. Efter cermonin är granen tänd fram till början av januari och ett genomsnitt på 750,000 personer besöker granen varje dag. 
 
Granen är ungefär 80 år gammal, 78 feet (ungefär 23,7 meter) hög, väger 10 ton och har 5 miles (ungefär 8km) lång ljusslinga - totalt 45,000 lampor runt sig. Som pricken över i:et har de en stjärna gjord av 25,000 Swarovski kristaller på toppen.
 
 
 
 
 

Christmas Vacation

 

Denna vecka har barnen varit lediga från skolan, vilket har betydit ett annorlunda schema för min del. 

Måndagen fick jag ledigt - hurray! Så på kvällen åkte jag och Emma till White Plains för att hänga lite i mallet.

På tisdagen började jag jobba åtta på morgonen och jobbade till sex på kvällen. Efter jobbet blev det en tur till starbucks.

Idag onsdag jobbade jag likadant. Men denna dag var lite mer händelserik. Vi åkte till mallet för att gå till the Build-a-bear workshop. Riktigt mysigt ställe faktiskt! När vi kom hem och precis satt på en film går strömmen. Allt blir kolsvart och plötsligt ser vi att det blir en explosion på gatan och det började spraka som fyrverkerier. En halvtimme senare är hela gatan avspärrad och full med polis-, brand- och emergencybilar. Ett träd hade vält och eftersom alla strömkablar är över marken hade trädet fallit över allt och gjort att kablarna gick av. Ännu en halvtimme senare gick en massa brandmän på vår tomt med ficklampor. De knackade på och behövde kolla i vårt hus för tydligen hade det varit en gasläcka på gatan också. Som tur var, var allt okej med vårt hus. 
Efter allt kaos åt vi middag ute och efteråt mötte jag upp Emma för en starbucks och target-runda. 
Nu laddar vi för långhelg och nyår! 

Christmas Day

Juldagen började väldigt tidigt med två förväntans- och energifyllda barn som kom inrusande in i mitt rum och skrek "HAN VAR HAN! TOMTEN VAR HÄR!"
 
Vi öppnade paketen på morgonen innan vi åt en frukost bestående av kanelbullar. Sedan packade vi våra saker och satte oss i bilen för att åka till min värdmammas föräldrar. De bor ungefär tre timmar norr, om oss, i New York. 
När vi kom dit fick vi mulled wine (ungefär glögg) och lite plockmat. Resten av dagen var lugn, vi öppnade lite mer paket, umgicks och åt middag. Vi stannade även lördagen och halva söndagen. Inget speciellt hände utan vi umgicks (jag fick träffa en norsk så fick prata lite svenska, och detta tyckte amerikanarna var vädligt roligt och fascinerande), åt aaaaaalldes för mycket kakor (utan att överdriva åt jag säkert 30 kakor i helgen - jul är kakornas högtid här i USA), tog en liten hike och kollade på Elf.
 
Barnen öppnade sina julklappar under julgranen i deras elf-pyjamaser.
 
 
Jag gillar idéen med julstrumpa. Där kan man lägga i småsaker som egentligen inte är så fancy men som är kul att få eller bra att ha. Barnen fick i uppgift (med hjälp av min värdpappa som tur är) att fylla min julstrumpa. Jag brukar i vanliga fall inte lägga upp saker jag får men detta tycker jag är okej att lägga upp. Ni som känner mina barn förstår att jag självlart fick en Beanie Boo (gosedjuret) och Sour Patch Kids tuggumin. Sedan la de i lite annat smått och gott de tänkte en "tonåring" behöver.