Konfirmation

Idag händer det mycket och det var kanske därför jag vaknade halv åtta och inte kunde somna om?

Lite snabbt vad som har hänt i helgen först. 
I fredags fick jag sluta jobbet efter lunch och det var bra för resten av eftermiddagen/kvällen låg jag i soffan och var så där ynklig som man är när man är sjuk. 
Hela dagen gick jag på Ipren och drack te. 

Igår vilade jag så mycket jag kunde på morgonen men på eftermiddagen var jag tvungen att släpa mig ut i köket och göra tre stycken cheesecakes. På kvällen hade vi lite nagelsalong och vi fick besök av farmor och min morbror som sov över också.

Inte nog med att det är bloggens fyra årsdag idag  så ska min syster konfirmera sig idag. 
Så jag kommer trängas i kyrkan med 600 andra anhöriga, tänka tillbaka på min egen konfirmationstid, äta massa god mat (även fast jag inte har något smak eller luktsinne tack vare förkylningen), umgås med familj och vänner och se min systers min när hon får den perfekta konfirmationspresenten! 

Bilder från min konfirmation -2011


 

Jag och mitt immunförsvar

Jag trodde jag hade klarar mig. 
Men man ska inte dra förhastade slutsatser... 

Förra veckan när jag började jobba på dagiset fick jag torka rinande näsor och tänkte att det bara var en tidsfråga innan jag själv skulle bli förkyld eftersom jag vet att jag har dåligt immunförsvar. Men jag märkte inte av någonting av det.
Fören igår. Hade som ett tryck på bröstet och tänkte att "jaha nu kommer förlydningen". Vaknade imorse med täppt näsa. Se där ja. 

Men men så är det :) 
Hoppas bara jag blir frisk till nästa vecka när jag åker till Frankrike. 
Har hört att det är 25-30 grader varmt och det ska bli så skönt med lite värme! 

Nu ska jag fixa lite saker för ikväll är det aktiviter med dagis. Höres! 

 

If you think reading is boring you are doing it wrong

Till att börja med har jag ingen aning om varför min blogg ser så konstig ut. Håller tummarna för att de blir går tillbaka till normalt av sig själv eftersom den blev konstig av sig själv... Men gissar på att jag kommer få agera blogg-repratör snart.
 
Idag började andra arbetsveckan och det är lite tråkigt att det bara regnar när man vill vara ute och njuta av sommaren. Fleecetröjan och regnjackan har blivit mina favoritplagg och som har används varje dag sedan skolavslutningen.
När jag kom hem fick jag kämpa mig ut en sväng med hundarna och när jag kom hem kröp jag ner under en filt med varmt te, en bok och Ed Sheerans nya album i bakgrunden. Inte vilken bok som helst, The Fault In Our Stars faktiskt.
 
Det är något speciellt med sommaren och läsa böcker. Jag kommer ihåg somrar när familjen har åkt till biblioteket för att låna ICA kassar med böcker. Jag och min syster läste oräkligt mycket böcker förut. 
Jag vet inte hur många nätter jag har fått säga till mot själv; "Bara ett kapitel till sen måste jag sova". Och på sommren tar jag med mig boken vart jag än går; solstol en vid poolkanten, stranden, bilresan, väntan på maten på uteserveringa, ja överallt. 
Förra sommaren bar det 50 Nyanser Av Honom, sommaren innan det var det de flesta böcker skrivna av Meg Cabot och sommaren innan det var det Twilight-böckerna. Men nu är jag helt fast i denna bok och den är även bio-aktuell och jag kan inte sluta kolla på trailerna. Även fast jag har sett trailern tiotal gånger blir jag lika berörd av den varje gång.