Året i korthet

Januari, Februari, Mars
Året skålades in i England för min del. Sedan fortsatte några tuffa månader där jag kämpade mycket med mig själv och mitt liv. I januari hände inte så mycket mer än att jag jobbade med mitt UF-företag och hade fyra dansföreställningar. Februari bjöd inte heller på så mycket, jag hann var sjuk en del och spendera en vecka i Vemdalen. Mars fortsatte i samma stil; många sjuka dagar, jobb med UF-företaget och en hel del plugg. Men mars bjöd ändå på mpnga guldkorn. Bland annat One Republic koserten som var en av de bästa konserterna jag har varit på!
 
April, Maj, Juni
I april var det mycket plugg men jag hann fotografera med mina kompisar, klippa av mig håret, skriva högskoleprovet för första gången, vinna pris för vårt UF-företag och dansa med Wanda. I maj avvecklades det mesta; kurser i skolan och dansen (som avslutades med dansföreställningar). Jag hann fota lite i de gula rapsfälten och mysa med lamm innan det blev juni. Juni var en ovanligt kall månad. Jag hann få sommarlov,  fira midsommar i fleece-tröja och jacka och se min syster konfimera sig.
 
Juli, August, September
I juli sommarjobbade jag på ett dagis och dagen efter jag slutade åkte jag till Frankrike. I 10 dagar var jag hemifrån och under den resan lärde jag känna massa underbara personer och fick uppelva något alldeles speciellt. Jag kom hem på min 18 årsdag. Vädret som var i Sverige när jag kom hem var helt oslagbart (bokstavligen, det var varmaste sommaren någonsin i Sverige). Jag fick vara hemma några dagar innan vi åkte till Öland. När jag kom hem spenderade jag tid med Gustav och englandspersoner som var här på besök. Augusti fortsatte vara varmt och många kvällar spenderades vid bryggan. En speciell kväll spenderades i botaniska trädgården med konsert. Augusti bjöd på krogdebut, kräftskriva och andra mysiga kvällar innan skolan drog igång, allra sista skolåret. September bjöd på mer konserter, val, och gjorde mig körkortsinnehavare!
 
 
Oktober, November, December
Oktober var jag hemma nästan två veckor men i november och december när alla andra gick runt och hosta, nös och bara var allmänt hängiga så mådde jag tvärt om. Jag fick genomlida många sjuka dagar i början av året men slutet av året slapp jag bli sjuk! Jag kan kämpat hårt för att hinna med allt jag vill hinna med. Hela våren jobbade jag med underbara barn som jag tyvärr inte han se under hela höstterminen. Hösten har jag pluggat mycket men även hunnit träffa kompisar och resa. Höstlovet spenderades i Grekland. För övrigt har jag hunnit fira min mamma, gått på mässor, haft dansföreställningar och firat jul (men det har varit fruktansvärt dåligt med snö i år). 
 
Jag svarade på dom har frågorna förra året så jag gör de i år igen. (LÄNK TILL DET INLÄGGET)
2014 med ett ord - Storslaget
En ny person du lärde känna under året - Lärde känna många nya. Jag har egentligen inte umgåtts med folk från min klass utanför skolan men det började jag göra detta år, vilket gjorde att jag lärde känna många personer i min klass mer. Jag lärde också känna nya personer i Frankrike, därför säger att en ny person jag har lärt känna under året är Louise.
En person som fanns vid din sida under hela året - Anders
En upplevelse - Taizé-resan
En sak - Min säng
Tuffaste du gick igenom - Prestationsångesten
Roligaste du upplevde - Hittat drömmar att sträva efter
Något du gjorde för första gången - Körde bil, gick på krogen, bussade igenom Europa, dansade i mixen.
Något du gjorde för sista gången - 
Bästa resan - Blev inte så många resor i år och jag kan inte välja så jag säger Grekland och Frankrike. 
Största framgången - Måste säga UF-företaget i år igen, 
Något från året du inte kan greppa - 
Något du gjorde mycket under året - Jag lärde mig inte från förra året utan fortsatte stänga ute personer
Något du gjorde för lite under året - Prova på något nytt, fotografera och träffa folk.

Jul

 
På något underligt sätt har nästan en vecka av lovet passerat. Mitt allra sista jullov. Helgen och början på denna vecka spenderades jag mestadels själv. Min familj var bortresta eller hade andra saker planerade. 
Igår var det helt plötsligt julafton. Vi firade hemma med farmor. 
 
När jag var liten förstod jag mig inte på folk som hellre firade jul i varma länder istället för ett snötäckt Sverige. Hur de kunde byta ut julklappar mot en resa eller det svenska julbordet mot den maten som serverades i det land man hade åkt till. Nu är detta mer förståeigt för mig, det handlar om så mycket annat. Till exempel gemenskap, lycka och ett lugn som bara julen kan ge. 
Undra hur nästa jul kommer se ut. Nästa år kan förändra så himla mycket. Det pirrar lite i magen när jag tänker på det.